Vad Kostar Solceller?

Hur mycket kostar det att installera solceller och solpaneler?

Hur mycket kostar solceller?

Vad det kostar att installera solceller eller solpaneler är väldigt olika och det beror på om du installerar dem själv eller anställer ett företag att installera solcellerna åt dig. Man kan köpa in billiga solceller själv från Tyskland eller Kina och sedan låta en installatör montera upp solcellerna på ditt tak.

Många solcellsinstallatörer brukar ofta ha paketerbjudanden där du kan köpa solceller via dem och samtidigt få dem installerade på taket. Att installera solceller själv kan vara väldigt svårt och för att koppla in i huset på ett korrekt vis krävs att man har en elektriker eftersom det behövs att man kopplar in i elskåpet.

Det bästa du kan göra är att jämföra priser på solceller för att sedan hitta det alternativ som är billigast för dig. Känner du någon elektriker och du har tid över kanske du kan köpa in solcellerna själv och montera dem själv för att spara en massa pengar.

I branschmässiga mått brukar man säga att det kostar 30 kr/watt och du kommer behöva minst 18 000 . Detta innebär att kostnaden för att installera solceller kommer att vara (18 000 * 30) = 540 000 kr. Detta är en saftig investering och det kommer att ta tid innan den lönar sig. Solcellerna håller dock väldigt länge allt mellan 15-25 år beroende på vilken kvalitet man köper.

Här kan du läsa om leasing av solceller och om det kan vara ett bra finansieringsalternativ för dig. Läs också Är Solceller Lönsamt?

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar