Hitta el och energi i Uppsala

Här hittar du rätt elavtal

Elavtal i Uppsala?

Uppsala är en stad som ligger norr om Stockholm och är känt för sitt Universitet som är det största och äldsta i Sverige som dessutom lockar flera tusen nya studenter varje år. Som student i Uppsala kan det ju vara en bra sak att betala de billigaste elpriserna så du har råd att gå ut på nationerna och knyta nya bekantskaper.

Oavsett om du bor i Luthagen, Fålhagen, Kåbo etc så är det ju trevligt att veta att man har gjort ett aktivt elval och har ett billigt elpris. Denna artikel är till för dig som letar efter el och i synnerhet billig el i Uppsala. För att hitta bästa ellverantör i Uppsala behöver du slå in ditt postnummer. Sedan slår du in dina preferesner och därefter får du ditt resultat på elavtal i uppsala. Enkelt, smidigt och snabbt. Testa så får du se.

Elbolag i Uppsala
Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review

Vad är ditt elpris?

Se om du kan sänka ditt elpris så kollar vi det åt dig. Jag heter Filip och är grundare av Elbyte.se. Jag är sparekonom och jag vill se om jag kan hjälpa dig spara pengar på el.
Jämför elpriser i Uppsala

Här kan du jämföra elpriser på olika elbolag med ditt unika postnummer i Uppsala. Elpriset i Uppsala har en tendens att variera baserat på årstid, vilket år det är, vilken politik som förs och hur effektiv elproduktion som finns i Sverige. Hos Elbyte hittar du alltid billigast el från bolag på svenska elamarknaden. Använd tjänsten för att hitta de här billiga elbolagen och se deras informationssidor för att veta mer om bolagen. Det är inte bara elpris du har att väga in i ditt elbeslut utan bolag jobbar t.ex. med proffesionell kundtjänst eller med en miljöprofil (som Bra Miljöval eller fossilfri el). Jämför elpriser på Elbyte och hitta ett elbolag som levererar el i Uppsala.

Hitta Elbolag i Uppsala

Vilka elbolag säljer el i Uppsala?

Uppsala tillhör elområde 3 och detta är ett områden som det är populärt att leverera el till. Det finns över 100 elbolag som levererar el i Uppsala och på Elbyte hittar du många relevanta och billiga elleverantörer. Upplands Energi och Mälarenergi är exempel på två elbolag från området men på Elbyte hittar du många fler elbolag som också går utmärkt att välja: Cheap Energy, Falkenberg Energy, Lumo Energi, Dogood El, Fortum, Göta Energi, Telge Energi och Greenely är exempel på elleverantörer med bra elpriser och intressanta profiler där varje elbolag är unikt. Vattenfall bedriver elproduktion i Uppland via forsmark kärnkraftverk och är en stor elproducent i Upplandsområdet. Använd vår tjänst för att jämföra el och se vilka billiga och miljövänliga elbolag som levererar el till dig i Uppsala. Jämför elbolag för att se vilket elbolag som passar dig bäst i Uppsala.


Vilka områden (kommuner) i Uppsala och kringliggande Uppland går det att få el levererad till?

Vi har inte hört om att det ej går att få el inom något område i Uppsala och Upplands l'n för nrävarande. Vi har ju ett välutvecklat elnät i Sverige som täcker in dessa områden väl. Om vi ser till Uppsala län ingår följande orter: Enköpings kommun, Heby kommun, Håbo kommun, Knivsta kommun, Tierps kommun, Uppsala kommun, Älvkarleby kommun, Östhammars kommun.
På Elbyte går det att hitta elavtal om du som Uppsala invånare bor i följande distrikt: Almunge, Balingsta, Björklinge, Bladåker, Bälinge, Börje, Dalby, Danmark, Faringe, Funbo, Gamla Uppsala, Gottsunda, Hagby, Jumkil, Järlåsa, Knutby, Lena, Läby, Ramsta, Rasbo, Rasbokil, Skogs-Tibble, Skuttunge, Stavby, Tensta, Tuna, Uppsala domkyrkodistrikt, Uppsala Helga Trefaldighet, Uppsala-Näs, Vaksala, Viksta, Vänge, Västeråker, Åkerby, Åland och Ärentuna. Jämför elpriser i Uppsala för att se billigast elpris i just din kommun.

Vilket elbolag har bäst omdömen och recensioner i Uppsala

Det finns många elbolag med bra omdömen i Uppsalaområdet. Enligt våra marknadsundersökningar är billig el från kända aktörer något som tycks om av Uppsalabor. Elboalg med bra omdömen i området är Falkenberg Energi, Fortum, Cheap Energy, Dogoogel, Lumo Energi, Greenely, Telge Energi och Göta Energi. Kolla själv online vad elbolagen får för omdömen. Det vi kan säga är att de flesta elbolagen på svenska elmarknaden är seriösa aktörer som bedrivs av duktiga företagsledare och att elbolag inte är en enkel verksamhet att bedriva. Det finns mycket kompetens i elbolagen för att kunna se till att du får ett bra elpris. Sök runt på Google My Business, Eniro, Reco, Brownnbook etc och se vad kunder lämnar för omdömen. Där kan du även läsa om oss på Elbyte som alltså enbart förmedlar elavtal inom Uppsala. Rådfråga oss om du vill ha tips kring vilket elbolag som passar dig.

Vilket elnät har man i Uppsala?

Elnätsleverantörer som förser Uppsala och Upplandsbor med elnät är Vattenfall, Upplands Energi, Vattenfall och Sala-Heby Energi. Det betyder dock inte att du måste välja något av dessa bolags elhandelsavtal via ett så kallat samfaktureringsavtal. Var noggran med att du förstår vad ett sådant avtal innebär i så fall. Vi förstår att det här med elnät och elhandel kan vara lite svårt att förstår men läs vidare i våra guider för att förstå detta bättre vid intresse. Elnät kan gå kors och tvärs genom kommuner och variera baserat på vilken adress du bor på. Det är svårt att få en överblick över elnät per område i Uppsala men det finns bra tjänster online där man kan söka upp elnätsleverantör baserat på adress. Annars ser du även på din elnätsfaktura vem det är som står för den. Välj elavtal i Uppsala när du flyttar eller om du bill byta ditt nuvarande elbolag.

Vanliga frågor

Vilket elbolag har bäst pris i Uppsala?
Just nu är det Cheap Energy som har lägst elpris i Uppsala när det gäller fast elavtal och Lumo Energi när det gäller rörligt elavtal. Detta kan variera från dag till dag så se till att använd vår tjänst för att se det aktuella läget.
Vilka elbolag finns det i Uppsala?
Det finns fler än 100 elbolag som kan leverera el till dig i Uppsala med olika elpriser. Jämför elbolagen för att hitta bäst och billigast elpris.
Är el i Uppsala billig?
På grund av kärnkraftverk, vattenkraft och vindkraftverk i området och antalet invånare så är elpriset runtomkring medelvärdet för Sverige. Elen är billigare än i Skåne men dyrare än i Norrland.


Läs också Så hittar du billig el.

Artikel skriven av Elbyte - Vi reseverar oss för eventuella felskrivningar

Elbyte.

Tips för att spara pengar Läs vidare i artiklarna

Billig el

Billig el

Hur ser du till att alltid ha billigast möjligast el hemma. Läs denna artikeln om du vill minska dina kostnader för el.

Välja tibber?

Bör man välja Tibber?

Tibber är en uppstickare på elmarknaden. Här kan du läsa en ingående artikel om fördelar och nackdelar med Tibbers elavtal.

Elprisprognos

Elpris prognos 2023 och 2024

Kommer elpriset gå upp eller ned i framtiden? Vi förklarar detaljerat alla faktorer som påverkar elbranschens spotpris.

Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elpriser runt om dygnet

När är elen som billigast på dygnet?

Har du funderingar kring när elen är som billigast? Här är en ingående guide kring elpriserna runt om på dygnet.

Timpris el

Vad är ett rörligt timpris?

Rörliga timpriser blir allt vanligare på elmarknaden. Här är en ingående guide kring fördelar och nackdelar med ett sådant elavtal.

Fortum elbolag

Fortums elpris? Välja Fortum?

Läs om fakta om Fortum elbolag och se aktuella erbjudanden för just dig.

Jämför elpriser

Jämför elpriser

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa elpriset, så därför bör du alltid jämföra elpriser.

När bör man binda elpriset

När bör man binda elpriset?

När man ska binda sitt elpriset beror på massor av faktorer som är svårt att förutse. Denna artikeln förklarar allt du behöver veta.

Elförbrukning lägenhet

Elförbrukning lägenhet?

har du koll vad ditt elpriset egentligen består av?

så mycket el drar diskmaskinen

Hur mycket el drar en diskmaskin?

Vissa hushållsprylar drar mer el än andra. Diskmaskinen är en sån pryl många undrar över. Här är svaret..

Bästa elboalget 2023

Bästa elbolaget 2023?

Vad är det bästa elbolaget 2023? Läs guiden till bästa elbolaget här

Är Elpriset Lägre På Natten?

Är Elpriset Lägre på Natten?

Många funderar om elpriset och om den är lägre på natten? Här kan du läsa om vilken strategi och elavtal det gäller.

Vad är ett bra elpris

Billigaste elbolaget?

Vilket elbolag har det billigaste elpriset? Se lista på elbolag och de billigaste.

Byta Elbolag

Så byter du elbolag

Att byta elbolag är för många något som man kan behöva göra ibland. Att byta elbolag är enkelt och här förklaras allt grundligt i 5 steg.