Är Tibber Billigare än ett rörligt elavtal 2022

Jämför Timavtal Mot Vanliga Elavtal 🏅

Blir det billigare el med Tibber och deras Timavtal

Ett elbolag som fått mångas ögon på sig på sistone är Tibber som har marknadsfört sig i både tidningar och på sociala medier. Det är ingående artiklar med allt om att de är finansiellt backade av Peter Stordalen till tips kring hur du kan förbruka mindre el.

Dessutom verkar de ha en effektiv marknadsföring som riktar in sig på folk med elbilar. Verkligen en trend i tiden och ett smart initiativ! Deras tjänst bidrar till resurseffektivisering av elnätet om de används på rätt sätt. De föreslår då ett elavtal till timpris där man ska kunna ladda elbilen på natten och spara massa pengar. Här försöker jag reda ut med exempel på timpriser och rörliga elavtal om det är billigare att använda Tibber till elbilen och hemmet. Kan redan nu avslöja att det beror på hur mycket el du förbrukar och om du är beredd att göra en omställning i din vardag.

Rörligt Pris eller Timpris

Varför välja El på Timavtal? Vad är skillnaden på att betala el per timme eller via ett rörligt elavtal? Det är inte så enkelt att lista ut men det vi kan säga är att det rörliga elpriset är uppskattat utifrån förra månadens genomsnittliga elpriser. Timpriset är här och nu vad elpriset faktiskt är för just den timmen.

Så låt säga att elpriset är dyrt just nu pga. att inte så mycket el produceras eller att många använder elen, då blir ditt timpris dyrt. Det innebär också att om elpriset var billigare förra månaden så vore det billigare med ett rörligt elavtal än en månad där det aktuelle elpriset är högre, och vice versa om elpriset har gått upp.

Det går så att inte säga att jämföra äpplen och päron men en bra riktlinje är att jämföra elpriset i Tibber appen mot de elpriser som finns på rörliga elavtal i vår tjänst. Då ser du om ditt genomsnittspris på Tibber är billigare än ett vanligt rörligt elavtal.

Timpris utan månadsavgift

Få timpris el utan månadsavgift

Just nu har vi på Elbyte ett fantastiskt erbjudande när det gäller timpris på el utan hos månadsavgift hos Greenely som är ett liknande elbolag som Tibber med elpris i realtid och morgondagens elpris per timme. In i vår jämförelstjänst och använd koden för att testa timpris utan avgift vilket inget annat elbolag erbjuder just nu. Greenely var faktiskt först med denna ide för flera år sedan och har hundratusentals kunder samt stor erfarenhet när det kommer till smarta lösningar. När vi på Elbyte jämför dessa elbolag ser vi inga större skillnader i utbud (båda har Bra Miljöval el och stor innovationskraft) och tycker att man ska välja den med bäst erbjudande för konsumenten.

Läs vidare Greenely eller Tibber? Läs mer om Greenely


Jämför ditt elpris och sänk din elkostnad

Skriv in ditt postnummer och se efter


kWh / år


Läs också Om hur man hittar ett billigt elavtal .

Passar Tibber för dig?

Detta beror starkt på dina konsumtionsvanor. Kan du köra diskmaskin och tvättmaskin om kvällarna och alltid se till att ladda elbilen på kvällen så kan det ju vara något för dig. Det kan dock vara svårt att ställa om sina vanor. Vid en stickprovsundersökning nu i september så hade Tibber ett snittpris på 155 öre medan ett rörligt elavtal med något av Elbytes elbolag skulle ge dig 65.01-80 öre var lite närmare ett kampanjpris på rörligt elavtal. Dessutom hade de dagliga toppar på över 200 öre/kWh mellan 6.00-9.00 och 16.00-20.00 på eftermiddagen.

Om du dessutom inte kollar på Tibbers genomsnittpris utan hur billigt det blir med elen på natten så är det ännu mer lockande om du t.ex. har en elbil som behöver fulladdas varje dag. Det är också som så att Tibber är så mycket mer än bara elpriset med sina smarta produkter och användarvänliga app. Vi tycker verkligen om hur de väcker intresset för elbranschen igen i Sverige och gör att fler kan bidra till resurseffektivisering av elnäten, eftersom man själv kan styra din konsumtion efter tider då efterfrågan på el är mindre.

Tibbers timpris är för dig som vill lägga mer tid på att bli medveten kring din elkonsumtion och som är disciplinerad nog att använda el på rätt tider prismässigt.

Fördelarna med Tibber

  • Köper in bara grön el
  • Kan spara dig pengar, vid anpassat konsumtionsbeteende
  • Vilket bidrar till resurseffektivisering av elnäten

  • De erbjuder produkter som hjälper dig på vägen:

  • Smarta produkter (energimätare, elbilsladdare etc.) Produkter för hemmet som hjälper dig förstå din elförbrukning för att kunna optimera den /energieffektivisera den.

Hur stor del av din elkonsumtion står elbilen för
Det kan säkert vara billigare med timpris för just själva elbilen om du ser till att ladda den efter 20.00 på kvällen disciplinerat men tänk även på allt annat i hemmet som drar el dygnet runt om vintern. Exempelvis element och golvvärme där det ofta står på jämnt under hela dagen. Uppvärmning av bostaden brukar vara en stor källa till elförbrukning se de vanligaste energibovarna. Tänk igenom vad som förbrukar mest el i hemmet. Din elbil eller andra prylar? Gör sedan en uppskattning om din kalkyl går ihop på timavtal. Vi rekommenderar alltid de som är nyfikna att testa en månad med timavtal och se om du betalar mindre på elen. Men för dig som absolut inte vill ändra dig, diska direkt efter maten 17.00 och inte vill kolla i app om vad elpriset står i flera gånger per dag så kanske timavtal inte är rätt för dig.

Därmed är ett rörligt elavtal på kampanjpris är svårslaget om du har normala rutiner. Tibber har en häftig affärside för alla smarta produkter de erbjuder och de har en häftig app med smarta funktioner samt engagerar sina användare, men om du inte använder produkterna rätt och ex. stänger av din uppvärmning under tider då elen är dyr kan det bli dyrare. För att exakt veta så kan du testa timpris och se om det är modell som passar dig. Vi hoppas att du har blivit något klokare när det gäller timavtal efter att ha läst den här artikeln. Om ni i Elbyte-communityt har testat Tibber och vill inkomma med en rapport så ser vi fram emot era åsikter och tankar. Tveka inte att kontakta oss då vi har tänkt hålla den här artikeln uppdaterad, i takt med att mer data kring timavtal inkommer.

Är Tibber billigt?

Tibber kan vara billigt om du kan ändra ditt konsumtionsbeteende till att konsumera el på tider då elen är billigt. Detta eftersom den är baserat på det pris elen kostar per timme. De har dock inga andra kostnader för elen än månadsavgiften på 39 kr.Läs mer om Fast eller rörligt elpris 2022 .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar


Billigaste Rörliga Elpriset i Sverige Just nu (exempel hämtat från elområde 3)

Tänk på att elpriserna varierar baserat på vart i Sverige du bor - hitta de billigaste elpriserna i vår jämförelsetjänst

För hus

Beräknat på 18000 kwh/år

- 108,26 öre/kWh


Jämför nu!

Tips för att spara pengar Läs vidare i artiklarna

Billig el

Billig el

Hur ser du till att alltid ha billigast möjligast el hemma. Läs denna artikeln om du vill minska dina kostnader för el.

Anläggnings-id

Anläggnings-id

För att byta elavtal måste du ha ett anläggnings-id. Detta nummer fungerar som en unik identifierare för dig som står på elnätsavtalet. Artikeln förklarar hur du hittar detta ID på din elmätare eller elfaktura.

Elprisprognos

Prognos av elpriset

Kommer elpriset gå upp eller ned i framtiden? Vi förklarar detaljerat alla faktorer som påverkar elbranschens spotpris.

Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elavtal för studenter

Elavtal Student

Som student behöver man hålla hårt i pengarna och därför har vissa elbolag erbjudit studentrabatt. Denna artikeln förklarar allt.

Välja Elbolag Vid Flytt

Välja Elbolag Vid Flytt

Många kommer i kontakt med elbolagen först när de flyttar. Men vad bör man tänka på innan man väljer? och vad gör man när man flyttar? Vi förklarar

Jämför Elpris

Jämför priser på elbolag

Innan man väljer elavtal och elbolag så måste man jämföra elbolag och elpriser. Denna artikel hjälper dig på rätt spår.

Bästa Elavtal

Vilket Elavtal Är Bäst?

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa elavtalet, eftersom det beror på preferenser och vad man värderar mest. Så här gör du.

När bör man binda elpriset

När bör man binda elpriset?

När man ska binda sitt elpriset beror på massor av faktorer som är svårt att förutse. Denna artikeln förklarar allt du behöver veta.

Vad Består Elpriset Av

Vad Består Elpriset Av?

har du koll vad ditt elpriset egentligen består av?

Kan Jag Byta Elleverantör

Kan Jag Byta Elleverantör?

Funderar du kring om du kan byta elleverantör? och vad det innebär och hur man gör? här är svaren på alla dina frågor..

Vilket Elbolag har Jag

Vilket Elbolag Har Jag?

Ibland kan det vara svårt att veta vilket elbolag man har, när man bott länge eller flyttar. Artiklen hjälper dig hitta ditt elbolag.

Är Elpriset Lägre På Natten?

Är Elpriset Lägre på Natten?

Många funderar om elpriset och om den är lägre på natten? Här kan du läsa om vilken strategi och elavtal det gäller.

Vad är ett bra elpris

Vad Är Ett Bra Elpris?

Har du bestämt dig för att byta elavtal eller leta nytt men funderar på vad som egentligen är ett bra elpris? Vi förklarar

Byta Elbolag

Så byter du elbolag

Att byta elbolag är för många något som man kan behöva göra ibland. Att byta elbolag är enkelt och här förklaras allt grundligt i 5 steg.