Billigaste Bästa Elavtal & Elbolag i Stockholm

Vilket elbolag är bäst Stockholm?

Elbolag i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och är ett län som ligger på Sveriges sydöstra sida. Att hitta och jämföra elpriser i Stockholm kan vara svårt eftersom det finns väldigt många elbolag (elleverantörer) att välja på. För att underlätta för konsumenter att hitta elavtal i Stockholm har denna artikel gjorts som en enkel och snabb guide att hitta billigaste bästa elbolaget i Stockholm, utefter dina preferenser.

Bästa kampanjen just nu har: ⭐ Fortum

Se vår video om elavtal i Stockholm
Elbolag i Stockholm
Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review

Vad är ditt elpris?

Se om du kan sänka ditt elpris så kollar vi det åt dig. Jag heter Filip och är grundare av Elbyte.se. Jag är sparekonom och jag vill se om jag kan hjälpa dig spara pengar på el.
Jämför elpriser i Stockholm

Funderar du kring elpriset i Stockholm så varierar det kraftigt efter säsong och år. Elbyte är en tjänst som hjälper dig att hitta el i Stockholm som dessutom är billig. I tjänsten kan du hitta billiga elavtal baserat på dina preferenser. Du kan specificera elavtal och elbolag utefter dina preferenser. Jämför elpriser så kommer du hitta bästa elpriset för just dig. Här kan du jämföra elpriser på olika elbolag med ditt unika postnummer i Stockholm. Jämför elpriser i Stockholm genom att ange ditt postnummer i vår jämförelsetjänst.


Vilka elbolag säljer el i Stockholm?

Stockholm ingår i elområde 3 och det innebär att de flesta elbolag i Sverige säljer el till boendes i Stockholm. Alla elbolag som är anslutna på Elbyte kan erbjuda sig som kund el i Stockholm. Vi har på Elbyte pupulära och billiga elbolag som kan leverera el till dig, så som Cheap Energy, Falkenberg Energy, Lumo Energi, Dogood El, Fortum, Göta Energi, Telge Energi och Greenely. Av dessa bolag har Fortum, Lumo Energi och Greenely sina huvudkontor i Stockholm så vill du stödja lokalt företagande kan det vara en mening att välja någon utav dessa elbolag. Enligt våran sammanställning finns det mer än 100 elbolag som kan leverera el till Stochkolm och du hittar några av de mest prisvärda och konkurrenskraftiga elbolagen hos oss på Elbyte. Jämför elbolag och läs på om deras olika styrkor.


Vilka kommuner inom Stockholm går det att få el till?

Det är få ställen i Stockholm där det inte går att få el till. Vi känner till att i Stockholms skärgård kan det finnas lokala kraftverk som står för detta. Dessa kan vara drivna på gas och bensin. Annars så erbjuder Dogood El, Falkenberg Energy, Cheap Energy, Varberg Energi, Lumo Energi, Telge Energi, Göta Energi, Greenely elpriser till följande kommuner med tillhörande områden. Botkyrka kommun (med områden som Södertörn och Flemingsberg), Danderyd kommun (Djursholm, Mörby centrum), Ekerö kommun, Haninge kommun, Huddinge kommun (Segeltorp, Stuvsta, Huddinge Centrum, Snättringe), Järfälla kommun, Lidingö kommun, Nacka kommun, Norrtälje kommun, Nykvarn kommun, Nynäshamn kommun, Salem kommun, Sigtuna kommun (Sveriges äldsta stad), Sollentuna kommun, Solna kommun (Råsunda, Solna Centrum, Arenastaden), Stockholm kommun (Vasastaden, Kungsholmen, Södermalm, Östermalm, Norrmalm), Sundbyberg kommun, Södertälje kommun, Tyresö kommun, Täby kommun (Täby Centrum, Roslags-Näsby, Tibble), Upplands-Bro kommun, Upplands Väsby kommun, Vallentuna kommun (Arninge, Vallentuna Centrum, Vaxholm kommun (Bogesundslandet, Vaxholm centrum), Värmdö kommun, Österåker kommun. Jämför elavtal i just din kommun för att se vad du har för elpris.

Vilket elbolag har bäst omdömen och recensioner i Stockholm

Vi uppmanar alltid kunder att läsa recensioner om elbolagen online, t.ex. på sidor som Reco och Trustpilot. Vi på Elbyte har dessutom också omdömen på Google, Reco, Trustpilot, Brownbook med mera och där kan ni även se vad tidigare kunder rekommenderar samt vilket betyg elbolagen och vår tjänst får. Sedan vad som är bäst för dig kan bero på huruvida du är ute efter billigaste elpriset (då kan alternativ som Cheap Energy, Dogood El, Telge Energi, Göta Energi och och Lumo Energi bara bra alternativ) eller om du vill ha bra Miljöval (Falkenberg Energi och Greenely) eller om du är ute efter någon annan preferens.

Vilket elnät har man i Stockholm?

Det varierar vilket elnät du som Stockholmare har. Elnäten kan gå igenom kommuner så det kan vara så specifikt som att du på en viss adress i ett områder har en elnätsleverantör medan en annan adress i samma kommun har ett helt annat elnät. Elnätsavgiften finns till för att hjälpa till med att underhålla elnäten vi har och se till att producerad el kan färdas där. Just nu pågår det omfattande arbeten med elnäten för att bl.a. öka kapaciteten och därför har elnätsavgiften stigit på senare tid. Ta kontakt med oss om du är osäker på vilken elnätsleverantör du har så kan vi hjälpa dig hitta rätt. Vanliga elnätsleverantörer är t.ex. Ellevio och E-ON men det finns även andra aktörer. Välj elavtal i Stockholm när du flyttar eller om du vill byta existerande elbolag.

Vanliga frågor

Vilket elbolag har bäst pris i Stockholm?
Just nu är det Cheap Energy som har lägst elpris i Stockholm när det gäller rörligt elavtal och Lumo Energi när det gäller fasta elavtal.
Vilka elbolag finns det i Stockholm?
För närvarande levererar 100-150 st elbolag el till hushållen i Stockholm. Det varierar mellan åren. Det är oftast inga problem att leverera el över hela Sverige utan det kan vara t.ex. att en kommun står bakom elbolaget och man vill hålla låg profil.
Är elen i Stockholm dyr?
Stockholm ingår i elområde 3 där det finns kärnkraftverk som producerar el. Det existerar även vattenkraft i t.ex. Vänern och Vättern. En Stockholmare betalar mer för sin el än invånare i Norrland men mindre än invånare i Skåne där elen är dyrast.


Läs också Så hittar du billigast el.

Artikel skriven av Elbyte - Vi reseverar oss för eventuella felskrivningar

Elbyte.

Tips för att spara pengar Läs vidare i artiklarna

Billig el

Billig el

Hur ser du till att alltid ha billigast möjligast el hemma. Läs denna artikeln om du vill minska dina kostnader för el.

Välja tibber?

Bör man välja Tibber?

Tibber är en uppstickare på elmarknaden. Här kan du läsa en ingående artikel om fördelar och nackdelar med Tibbers elavtal.

Elprisprognos

Elpris prognos 2023 och 2024

Kommer elpriset gå upp eller ned i framtiden? Vi förklarar detaljerat alla faktorer som påverkar elbranschens spotpris.

Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elpriser runt om dygnet

När är elen som billigast på dygnet?

Har du funderingar kring när elen är som billigast? Här är en ingående guide kring elpriserna runt om på dygnet.

Timpris el

Vad är ett rörligt timpris?

Rörliga timpriser blir allt vanligare på elmarknaden. Här är en ingående guide kring fördelar och nackdelar med ett sådant elavtal.

Fortum elbolag

Fortums elpris? Välja Fortum?

Läs om fakta om Fortum elbolag och se aktuella erbjudanden för just dig.

Jämför elpriser

Jämför elpriser

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa elpriset, så därför bör du alltid jämföra elpriser.

När bör man binda elpriset

När bör man binda elpriset?

När man ska binda sitt elpriset beror på massor av faktorer som är svårt att förutse. Denna artikeln förklarar allt du behöver veta.

Elförbrukning lägenhet

Elförbrukning lägenhet?

har du koll vad ditt elpriset egentligen består av?

så mycket el drar diskmaskinen

Hur mycket el drar en diskmaskin?

Vissa hushållsprylar drar mer el än andra. Diskmaskinen är en sån pryl många undrar över. Här är svaret..

Bästa elboalget 2023

Bästa elbolaget 2023?

Vad är det bästa elbolaget 2023? Läs guiden till bästa elbolaget här

Är Elpriset Lägre På Natten?

Är Elpriset Lägre på Natten?

Många funderar om elpriset och om den är lägre på natten? Här kan du läsa om vilken strategi och elavtal det gäller.

Vad är ett bra elpris

Billigaste elbolaget?

Vilket elbolag har det billigaste elpriset? Se lista på elbolag och de billigaste.

Byta Elbolag

Så byter du elbolag

Att byta elbolag är för många något som man kan behöva göra ibland. Att byta elbolag är enkelt och här förklaras allt grundligt i 5 steg.