Glömt teckna elavtal?

Så dyrt blir det att inte teckna elavtal

Vad händer om man inte tecknar elavtal?

Funderar du kring vad som händer om man inte har elavtal? eller om man inte tecknar elavtal? Över 800 000 hushåll i sverige gör inga aktiva val av elavatal när de har flyttat vilket gör att elnätsföretaget tilldelar dig ett elavtal som är mellan 35-45 % dyrare än marknadspriset på el.

Detta gör de för att du inte har gjort ett val och för att du inte ska vara utan el. Personer som flyttar ofta eller som har haft långa fastpris avtal som har löpt ut har troligen ett för dyrt elavtal som av elbolagen kallas "anvisat elavtal".

Så det som händer när du inte väljer elavtal är att elbolaget väljer ett anvisat elavtal som som för dig är onödigt dyrt.

Vet du med dig redan nu att du inte har gjort ett aktivit val att teckna elavtal. Gå in och gör det direkt. Här kan du snabbt jämföra och byta elbolag Obs! Har du ett rörligt elavtal behöver du inte säga upp den själv i förväg, i synnerhet inte när du har ett anvisat elavtal. Så allt man behöver är bara att välja elavtal och byta.

Läs också Så tecknar du ett elavtal.

Fyll i ditt postnummer nedan och byt till ett elavtal redan nu.

Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Är det tråkigt & krångligt med elavtal?

Ingen fara, fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig på vägen. Få kontinuerliga tips, råd och elpriser så du slipper glömma att teckna elavtal när ditt gamla går ut/ när du flyttar.

Elbytes expertArtikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar