Njudung energi

Njudung Energi

Sveriges rika historia är väl känt runtom i världen och detta har Njudung Energi tagit fasta på.

På vikingatidens 1100-tal var Sverige indelat i autonoma distrikt, s.k. lagsagor. Man kan idag jämföra det med juridiska riksgränser, där brott begångna på danska sidan lagförs i Danmark och brott begångna i Sverige lagförs här. På samma sätt var Njudung ett eget juridiskt distrikt där adliga ätter såsom Folke Lejonbalk, Nils Natt och Dag samt Karl Oxpanna var lagmän.

Och trots att våra socknar och orter nu har en annan indelning och juridiska ansvarsområden så lever Njudung kvar. Vetlanda och Sävsjö kommuner tog fasta på detta när elbolagen slogs ihop 2013. Det var ett självklart val att döpa företaget till Njudung Energi när Vetlanda Energi och Teknik samt Sävsjö Energi blev ett. Idag är Njudung Energi elnätsägare i de båda kommunerna. Förutom elnät och elproduktion är fjärrvärme en av företagets stora affärsområden. I Vetlanda erbjuda Njudung också bredband samt återvinningsstationer.

Och det var en lyckad fusion. Njudung Energi har en hög kundnöjdhet med ett snittbetyg på 4.4/5. Elbolaget har alltid gått med vinst vilket innebär att istället för att arbeta med effektivisering kan bolaget istället arbeta framåt, kanske därav den höga kundnöjdheten.

Bor du i Vetlanda eller Sävsjö kommun kan du jämföra ditt elavtal med Njudung. Skriv in ditt postnummer så visar vi dig alla elvtal tillgängliga för dig. Och har du svängarna förbi i din elbil så erbjuder Njudung Energi laddstolpar med snabbladdningLäs mer om Man jämför elpriser och spara pengar .

Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Artikel skriven av Elbyte - Vi reseverar oss för eventuella felskrivningar

Elbyte.