Elavtal Malmö

Här hittar du elavtalen i malmö!

Vilket elavtal är bäst Malmö?

Malmö är Sveriges tredje största stad och ligger i skåne som är den södra delen av Sverige. Nära kontintenten då det bara är att ta Öresundsbron över till Danmark. Det finns gott om industriella företag i området. Skåne tillhör det elområde där det produceras minst el i Sverige och därför är elpriserna ofta högre.

Men oavsett om du bor i Malmö Centrum, Linhamn-Bunkeflo, Kirseberg, Rosengård så går det att hitta ett billigt elavtal här på Elbyte. Denna artikel är till för dig som letar efter det billigaste elbolaget samt bästa elbolaget och bästa elavtal i Malmö.

Se vår video om elavtal i Malmö
Elbolag i MalmöSlå in ditt postnummer nedan och se vilket elpris du får.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review

Vad är ditt elpris?

Se om du kan sänka ditt elpris så kollar vi det åt dig. Jag heter Filip och är grundare av Elbyte.se. Jag är sparekonom och jag vill se om jag kan hjälpa dig spara pengar på el.

Elbytes ExpertJämför elpriser och elbolag i Malmö

Malmö och skåne ingår i elområde 4 där elpriset kan variera kraftigt baserat på årstiden och mellan åren. På Elbyte kan du jämföra mellan olika elbolag och se till att ha billigast möjligast el men även miljövänlig. Dessa billiga elavtal går att se i vår tjänst och du kan välja att sortera dessa och läsa på om de olika elbolagen för att avgöra vad du tycker är viktigast. Kan det vara elpris, miljöarbete, kundtjänst? Elbolagen som är med på Elbyte kan presentera sig själva så att du ska få så bra bild som möjligt av dem. Jämför elpriser mellan elbolagen och kom till ett beslut. På Elbyte kan ju jämföra elpriser på olika elbolag som levererar el till Malmö och Skåne. Jämför elpriser


Vilka elbolag levererar el till Malmö?

Malmö ingår i elområde 4 (södra Sverige) och de flesta elbolag producerar el som sedan säljs här. Det finns dessutom skånska lokala alternativ som Dogoodel (Malmöbaserade) och Cheap Energy om du som skåning vill hjälpa till att stödja lokalt företagande. Det finns över 100 elbolag som år 2022 levererar el till boenden i Malmö. Exempel på detta är elbolag som Falkenberg Energy, Lumo Energi, Fortum, Göta Energi, Telge Energi och Greenely. Hos oss hittar du de elavtalen som är mest prisvärda för dig som bor i Malmö och Skåne. Trots att det produceras minst el i landet här just nu (mer om det nedan) så finns det både billiga och miljövänliga alternativ för dig som skåning. Jämför elpriserSe elpriser och elavtal i Karlskrona.

Utvalda elbolag i Malmö

I Malmö kan du handla av elbolag som Greenely, Fortum, Skellefteå Kraft, Cheap Energy, Kristinehamns energi,Kungälv energi , södrahallandskraft, nordic green energy, kviinge el, kraftviken el, kraftringen el, norrtälje energi, Ljusdal energi, Kvänum energi , Nossebro energi , Nybro energi m.fl.

Vilka områden i Malmö och kommuner runtomkring går det att få el levererad till?

Elnätet är väl uppbyggt i Skåne och vi känner inte till något ställe som det inte går att få el till i Malmö. Elbolagen som är med på Elbyte kan alla leverera till Malmö och kringliggande kommuner: som i norr Burlövs, Kävlinge, Lomma och Staffanstorp, i öst har vi Svedala och i syd finns Vellinge. Även inom Malmö så går det att få el levererad till följande distrikt: Bunkeflo, Eriksfält, Fosie, Husie, Hyllie, Kirseberg, Kulladal, Limhamn, Malmö Sankt Johannes, Malmö Sankt Pauli, Malmö Sankt Petri, Möllevången, Oxie, Slottsstaden, Sofielund, Södra Sallerurp, Tygelsjö, Västra Klagstorp och Västra Skrävlinge. Jämför elpriser

Vilket elbolag har bäst omdömen och recensioner i Malmö?

Vad vi har sett så har Dogoodel och Cheap Energy (de skånska elbolagen) bra omdömen och pressade priser just i Skåne. Annars så finns det ju även andra elbolag med bra omdömen som Falkenberg Energi, Varberg Energi, Greenely, etc. Vårt tips är att läsa på om vad andra kunder säger om dessa elbolag men ta ofta betygen med en nya salt då det inte finns någon som har fem stjärnor omgående. Missnöjda kunder kan ha en tendens att få större uppmärksamhet och samtliga elbolag på Elbyte skulle inte existera om de inte skötte sin verksamhet. Det krävs mycket licenser för att bli registrerad som elbolag och bolagen drivs av drivna entreprenörer/företagsledare. Läs omdömen och se vad kunder tycker. Sök upp elbolagen på Google, Eniro, Trustpilot, Reco, Brownbook etc. som vi tycker är tillförlitliga källor. Skriv till oss på chatten annars så kan vi berätta om elbolag som passar för dig som kund i Malmö och Skåne.

Vilket elnät har man i Malmö?

Det kan variera mellan stora och mindre elnätsaktören angående vilket elnät du som boende i Malmö har men E-ON är t.ex. stora på detta område. Elnät kan vara dragna raktigenom städer och kommuner så det kan variera även om du flyttar inom närområdet. Du behöver inte ha din elnätsleverantör som elbolag även om de gärna erbjuder samfakturering på detta område. Vi tycker att man ska sikta på att ha kontroll över det man betalar för och upplever att samfakturering i vissa fall kan vara svårt att förstå. Välj ett elavtal i Malmö nu genom att skriva in ditt postnummer i vår tjänst.

Vanliga frågor

Vilket elbolag har bäst pris i Malmö?
Det brukar vara Cheap Energy (kampanjpris) och Dogoodel som är billigaste elbolagen i Malmö. Lumo Energi brukar också vara billiga så se till att nyttja vår tjänst för att hitta det billigaste elavtalet.
Vilka elbolag finns det i Malmö?
Det finns över 100 elbolag som kan leverera el till dig i Malmö. Nyttja vår tjänst för att hitta rätt elbolag.
Är el i Malmö billig eller dyr?
Malmö befinner sig i elområde 4 där det finns rikligt med vindkraftverk men där kärnkraftverk och vattenkraft inte nyttjas som i övriga Sverige. Elen är dyrast i Sverige så därmed är det extra viktigt att du håller ner elpriset och gör ett aktivt val. Utbyggnad av elnätet och mer kapacitet kan också ge billigare elpriser i Malmö i framtiden.


Läs också Så Hittar du billig el själv.

Artikel skriven av Elbyte - Vi reseverar oss för eventuella felskrivningar.