Kan jag byta elleverantör?

En noggrann förklaring

Kan jag byta elleverantör?

Går du och funderar på om du kan byta elleverantör? Denna miniguide besvarar de frågor som du har och försöker bryta ned allt


Vad är en Elleverantör?

När det kommer till att byta elleverantör? så kan alla i hela Sverige byta elleverantörer. Sedan 1996 har elmarknaden varit avreglerad och fri konkurrens råder.

Därför är det upp till konsumenten att hitta ett bra elavtal. Det är viktigt att särskilja på elleverantör och elnätsleverantör.

Elnätsleverantör är det bolag som äger ledningarna till ditt hus eller bostadsrätt. Till dem betalar man en fastavgift och man kan inte byta elnätsleverantör eller vara utan.

Ta reda på Hur du får lägsta elpriset .

Så kan du byta elleverantör?
Svaret är Ja! Alla kan byta elleverantör. Det som man bör vara observant på är om man har bundit ett elavtal på längre tid. Då kan det vara mycket kostsamt att ”köpa sig ur” det avtalet, därför är bindningstiden något som du måste vara observant på innan du kan byta. Har man bara en månad kvar i uppsägningstid så kanske det inte är värt att köpa ut sig om priserna på elen är låga och utan stora skillnader men om du band upp dig på ett elavtal under lång period och priset på el nu har blivit mycket billigare kan det absolut vara värt det.

Ta reda på Vilket elbolag du har.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar