Fast Elpris - Välj det billigaste

Ett fast elpris ger dig tryggheten att alltid ha ett och samma elpris per kWh oavsett hur marknaden går. Välj först avtals längd och se vilka fasta elpriser som finns för de olika längderna 1, 2 eller 3 år exempelvis.

Billigaste fast elpris just nu

Det billgiaste fasta elpriset har just nu är Fortums 1 åriga elpris där du som kund just nu kan få en fri månadsavgift i 12 månader. Priset i SE3 (Stockholm) är 127,55 öre/ kWh och i SE4 (Malmö) 150,98 öre / kWh. Ta del av kampanjen hos fortum här.

Fast elpris ger ökad trygghet

Ett fast elpris ger dig tryggheten att alltid ha ett och samma elpris per kWh oavsett hur marknaden går. Välj först avtals längd och se vilka fasta elpriser som finns för de olika längderna 1, 2 eller 3 år exempelvis. Många väljer fasta elpriser för att de alltid ska veta vad det är de kommer att betala per kWh. Det blir enklare att budgetera och man reduceras marknadsrisker.

Vad är ett fast elavtal?

Definitionen på ett fast elavtal är att du har ett fast elpris per kWh under en avtalad period. Detta är precis som en fast ränta hos banken. Du vet exakt ditt pris under den avtalade perioden.

Fördelarna/nackdelarna med fast elpris?

De främsta fördelarna med ett fast elpris är att de ger dig trygghet och kontroll. Du vet precis ditt pris per kilowatt timme och kan därmed styra ditt elpris fulltut med din förbrukning.

Nackdelarna med ett fast elpris är att det handlar om prediktioner av framtida elpris. Ofta har elbolagen bättre koll på framtida risker än privatpersoner och de tar därmed ut en högre marginal för att de ska tjäna pengar på ditt fasta elpris.

När bör man välja fast elavtal?

Ett fast elavtal väljer du när du känner att du behöver tryggheten att alltid veta exakt vad du kommer att betala. När du vill reducera marknadsrisken dvs. risken att elpriset på börsen kommer att vara väldigt högt framöver.

För personer med villa blir fasta elpriser kanske extra intressant eftersom om man konsumerar 20 000 kwh per år kan de där örena man sparar ge potentiellt tusenlappar i sparade pengar om man väljer rätt. Fasta elpriser är riskjusterade från elbolagets sida.

Fasta elpriser just nu

Kanse undrar du vad fasta elpriset ligger på just nu? Elpriset är baserat på 10 000 kwh och villa.

# Elbolag SE1 SE2 SE3 SE4
1 år Stockholms Elbolag 100 öre / kWh 100 öre / kWh 108,93 öre / kWh 129,8 öre / kWh
2 år Stockholms Elbolag 89 öre / kWh 89 öre/ kWh 117,3 öre / kWh 134,8 öre/ kWh
3 år Stockholms Elbolag 90 öre / kWh 90öre / kWh 108,55 öre / kWh 134,8 öre / kWh
5 år Stockholms Elbolag 115 öre / kWh 115 öre / kWh 117,8 öre / kWh 143,55 öre / kWh

Bästa fasta elpriset 2024

Det bästa fasta elpriset har just nu är Fortums 1 åriga elavtal där du som kund just nu kan få en fri månadsavgift i 12 månader. Priset i SE3 (Stockholm) är 127,55 öre/ kWh och i SE4 (Malmö) 150,9 öre / kWh. Ta del av kampanjen hos fortum här.

Det bästa sättet för att få lägsta fasta elpris är att jämföra de fasta elpriserna och att ha en för aning om hur elpriset kommer att utvecklas framöver. Att jämföra elavtal gör man enklast genom att gå till en jämförelsesida så som Elbyte för att hitta det lägsta eller billgiaste fasta elpriset.

Fasta elpriser är en slags "hedging" då man kan minimiera risker i att elpriset stiger. Det förutsätter dock att under den perioden man binder sig att priset inte kommer att sjunka eftersom man då kommer förlora pengar på det.

Teckna fast elavtal hos Elbyte

Elbyte tillhandahåller olika elbolags fasta elpriser i vår tjänst. Det finns avtals längder på mellan 6 månader, 1 år, 2 år, 3 år eller fem år. Även 10 år kan förekomma. Fyll i ditt postnummer och hur mång kilowatt timmar du förbrukar per år så kan du enkelt jämföra olika fasta elpriser.

Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Frågor och svar

Det fasta elpriset varierar beroende på vart i landet du bor. Just nu kan man binda elavtal i SE4 och SE3 till väldigt förmånliga priser.

Vad ligger fast elpris på idag?

Ett fast elpris passar för de som vill veta exakt vad de kommer betala framöver. Det svåra är att hitta ett läge där man får ett bra fast elpris som gör att man inte betlar mer än om man hade haft ett rörligt.

Borde man ha fast elpris?

Det finns flera elbolag som har låga fasta elpriser men Cheap Energy, Stockholms elbolag och Svealands elbolag.

Vilket elbolag har de lägst fast elpris?

Nej, detta är en del av tryggheten med att ha ett fast elpris. Man slipper eventuellt höjningar. Detta är precis som en bankränta. Du har samma elpris under avtalsperioden.

Kan elpriset höjas om man har bundet?

Elbolagen med billigast fast elpris brukar vara Stockholms elbolag, cheap Energy och Svealandselboalg. Även stora aktörer som Vattenfall kan ha bra elpriser vid kampanjperioder.

Vem har billigast fast elpris?


Läs också 3 bästa strategier för lägsta elpris

Artikel skriven av Elbyte - Vi reseverar oss för eventuella felskrivningar

Elbyte.

Tips för att spara pengar Massa artiklar

Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris 2024

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elavtal för studenter

Elavtal Student

Som student behöver man hålla hårt i pengarna och därför har vissa elbolag erbjudit studentrabatt. Denna artikeln förklarar allt.

Välja Elbolag Vid Flytt

Välja Elbolag Vid Flytt

Många kommer i kontakt med elbolagen först när de flyttar. Men vad bör man tänka på innan man väljer? och vad gör man när man flyttar? Vi förklarar

Jämför Elpris

Jämför priser på elbolag

Innan man väljer elavtal och elbolag så måste man jämföra elbolag och elpriser. Denna artikel hjälper dig på rätt spår.

Bästa Elavtal

Vilket Elavtal Är Bäst?

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa elavtalet, eftersom det beror på preferenser och vad man värderar mest. Så här gör du.

När bör man binda elpriset

När bör man binda elpriset?

När man ska binda sitt elpriset beror på massor av faktorer som är svårt att förutse. Denna artikeln förklarar allt du behöver veta.

Vad Består Elpriset Av

Vad Består Elpriset Av?

har du koll vad ditt elpriset egentligen består av?

Kan Jag Byta Elleverantör

Kan Jag Byta Elleverantör?

Funderar du kring om du kan byta elleverantör? och vad det innebär och hur man gör? här är svaren på alla dina frågor..

Vilket Elbolag har Jag

Vilket Elbolag Har Jag?

Ibland kan det vara svårt att veta vilket elbolag man har, när man bott länge eller flyttar. Artiklen hjälper dig hitta ditt elbolag.

Är Elpriset Lägre På Natten?

Är Elpriset Lägre på Natten?

Många funderar om elpriset och om den är lägre på natten? Här kan du läsa om vilken strategi och elavtal det gäller.

Vad är ett bra elpris

Vad Är Ett Bra Elpris?

Har du bestämt dig för att byta elavtal eller leta nytt men funderar på vad som egentligen är ett bra elpris? Vi förklarar

Byta Elbolag

Så byter du elbolag

Att byta elbolag är för många något som man kan behöva göra ibland. Att byta elbolag är enkelt och här förklaras allt grundligt i 5 steg.