Hur Hittar Man Bästa Elpris

Jämför elpriser På Elbolag

Jämföra priser på elbolag

Denna artikel är tänkt att hjälpa dig att hitta bästa elpriser genom att jämföra elpriser på olika elbolag och deras erbjudanden.

Jämföra Elpriser?

Varför jämföra elpriser? Sedan 1996 har den svenska elmarknaden varit avreglerad vilket innebär att det råder fri konkurrens bland elbolagen. Priserna mellan de olika elbolagen kan variera kraftigt och cirka 400 – 800 svenska hushåll betalar för mycket för sin el, mycket på grund av att man inte gjort ett elval men också för att man inte jämfört elpriser.

Om man inte gör ett elval så hamnar man på ett tillsvidare elavtal eller ett ”anvisat elavtal” och de är mellan 25-40 % dyrare än ett normalt elavtal. Genom att jämföra elpriser på Elbytes jämförelse elpriser slipper man hamna på dyra elavtal som elbolagen väljer åt än och kan komma ned i pris.

Vissa kan till och med spara upp emot 8000 kr per år genom att byta elbolag. Hur mycket man sparar beror på ens elkonsumtion beror också på ens typ av boende. Hus drar generellt mer el än lägenheter.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review


Läs också Hur man byter elbolag .

När Jämför Man Elpriser?

De allra flesta brukar gå till jämförelsesidor av el när de ska flytta men man bör även göra det några gånger per decennie oavsett flytt eller ej (beroende på vilket elavtal man har), så att man alltid har bästa möjliga elavtal. Det finns strategier för att byta elavtal och hitta billigaste elavtalet och beroende på vilken strategi man väljer så väljer man elavtal därefter. De flesta byter elavtal och elbolag när de flyttar eller när deras befintliga elavtal löpt ut. För att få bästa möjliga chans till bra elavtal gäller det att ständigt hålla koll på utbudet på marknaden Att göra en objektiv jämförelse av elpriser är viktigt för att hitta bästa pris.

Förberedelser
Innan det är dags för dig att jämföra elpriser så bör du ha funderat ut din elbytes strategi och vilken typ av elavtal du väljer . Detta är viktiga saker att begrunda eftersom elpriserna varierar beroende på vad man vill. Vad men bör välja är väldigt olika och man kan läsa mer om hur man väljer mellan fast och rörligt elpriser men i denna artikel kommer vi att ta två exempel (både rörligt och fast elavtal).

Hur jämför man elpriser?

Man jämför elpriser genom att jämföra olika elpriser mellan olika elbolag. Detta kan man göra genom att antingen surfa in på en elprisjämförelse sajt som Elbytes eller ringa runt till alla elbolag. Det viktigaste är att kunna se olika elbolagens elpriser. Man jämför genom att fylla i ens uppgifter (elkonsumtion, prefrens kring avtal, postnummer mm.) sedan ser du de som har lägst elpris eller jobbar med schysst elhandel. Välj sedan bolag och antingen ring eller byt elavtal online.

Jämföra elpriser oberoende

När man ändå ska jämföra elpriser så kan man jämföra de oberoende aktörerna och en av dem är Elbyte . Skriv in ditt postnummer samt vilket typ av elavtal som du önskar (fast eller rörligt). Sedan får du upp listor på de olika elbolagens elpriser till dig som kund.

Jämföra elpriser på olika elavtal

Innan man jämför elpriset bör man ha koll på vilket typ av elavtal som man vill ha. Det finns egentligen tre olika elavtal (Rörligt, Mixpris eller Fast). Vad som är bäst beror på vad som passar dig bäst.

Läs mer om Fast eller rörligt elpris 2022 .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar


Billigaste Rörliga Elpriset i Sverige Just nu (exempel hämtat från elområde 3)

Tänk på att elpriserna varierar baserat på vart i Sverige du bor - hitta de billigaste elpriserna i vår jämförelsetjänst

För hus

Beräknat på 18000 kwh/år

- 284,28 öre/kWh


Jämför nu!

Tips för att spara pengar Läs vidare i artiklarna

Billig el

Billig el

Hur ser du till att alltid ha billigast möjligast el hemma. Läs denna artikeln om du vill minska dina kostnader för el.

Välja tibber?

Bör man välja Tibber?

Tibber är en uppstickare på elmarknaden. Här kan du läsa en ingående artikel om fördelar och nackdelar med Tibbers elavtal.

Elprisprognos

Prognos av elpriset

Kommer elpriset gå upp eller ned i framtiden? Vi förklarar detaljerat alla faktorer som påverkar elbranschens spotpris.

Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elpriser runt om dygnet

När är elen som billigast på dygnet?

Har du funderingar kring när elen är som billigast? Här är en ingående guide kring elpriserna runt om på dygnet.

Välja Elbolag Vid Flytt

Vad är ett rörligt timpris?

Rörliga timpriser blir allt vanligare på elmarknaden. Här är en ingående guide kring fördelar och nackdelar med ett sådant elavtal.

Hur mycket el drar tvättmaskinen?

Hur mycket el drar tvättmaskinen?

Många vill energieffektivisera sina hem och att se över hushållsprylars energikonsumtion är en del. Läs om tvättmaskinen och hur du kan göra för att optimera.

Bästa Elavtal

Vilket Elavtal Är Bäst?

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa elavtalet, eftersom det beror på preferenser och vad man värderar mest. Så här gör du.

När bör man binda elpriset

När bör man binda elpriset?

När man ska binda sitt elpriset beror på massor av faktorer som är svårt att förutse. Denna artikeln förklarar allt du behöver veta.

Vad Består Elpriset Av

Vad Består Elpriset Av?

har du koll vad ditt elpriset egentligen består av?

så mycket el drar diskmaskinen

Hur mycket el drar en diskmaskin?

Vissa hushållsprylar drar mer el än andra. Diskmaskinen är en sån pryl många undrar över. Här är svaret..

Vilket Elbolag har Jag

Vilket Elbolag Har Jag?

Ibland kan det vara svårt att veta vilket elbolag man har, när man bott länge eller flyttar. Artiklen hjälper dig hitta ditt elbolag.

Är Elpriset Lägre På Natten?

Är Elpriset Lägre på Natten?

Många funderar om elpriset och om den är lägre på natten? Här kan du läsa om vilken strategi och elavtal det gäller.

Vad är ett bra elpris

Vad Är Ett Bra Elpris?

Har du bestämt dig för att byta elavtal eller leta nytt men funderar på vad som egentligen är ett bra elpris? Vi förklarar

Byta Elbolag

Så byter du elbolag

Att byta elbolag är för många något som man kan behöva göra ibland. Att byta elbolag är enkelt och här förklaras allt grundligt i 5 steg.