Jämför.Välj.Byt.

Byt elavtal snabbt och enkelt till elavtalet som passar just dig
1. Ta fram din elfaktura

Ta fram dina elfaktura för att se över din elkonsumtion, bindningstid, anläggnings-ID och områdes-ID

2. Fundera kring avtal

Vilket typ av elavtal skulle passa dig bäst? Fundera om du vill ha bundet eller fast elavtal

3. Jämför elpriser

Ange ditt postnummer och jämför elpriser direkt och välj det som du tycker passar dig bäst

4. Genomför bytet

Välj elbolaget och elavtalet som passar dig bäst och genomför bytet

Vad är Elbyte.se?

Elbyte.se är en sida som skapats för att få dig som konsument att spara pengar och kunna byta till ett Elbolag som passar just dina preferenser i Elbytes egna jämförelsetjänst. Elbyte.se startades under 2018 när vi grundare (två ekonomer med stort sparintresse) var ute och sökte efter information om hur elbranschen fungerade men inte hittade svar på våra frågor. Därefter började vi skriva artiklar i bloggform om den svenska elmarknaden och många av er besökare hittade då hit till sidan. Med vår bakgrund inom e-hadel kände vi att det var naturligt att ta nästa steg med Elbyte och utveckla sidan till en schysst jämförelsetjänst av elbolag. Vi vill att du som kund ska kunna sortera på elavtal hos utifrån priser, miljövänlighet, kundnöjdhet och schyssta avtalsvillkor.

Jämför el

Vi på Elbyte.se siktar på att vara en ledande aktör när det gäller att jämföra el, jämföra elavtal, jämföra elbolag och ge smarta tips samt råd kring användning av el. Ni som kunder får gärna anmäla er till vårt nyhetsbrev så länge så kommer vi skicka mer information när lanseringen närmar sig. Ni är hjärtligt välkomna in i Elbyte-gemenskapen.

Sveriges elmarknad avrelgerades år 1996 och det finns idag en uppsjö av elhandelsbolag med olika affärsider så som billigast elpris, miljövänligt elavtal eller hög kundservicenivå. Att hitta rätt elbolag när utbudet är så pass stort kan vara en utmaning för dig som kund. Det är därför vi på Elbyte ämnar ha med elbolag med olika profiler och framhäva de på ett tydligt sätt så du som kund kan välja rätt elbolag. Hos oss finns det elbolag med billigt elpris, fossilfria alternativ, och god genomgående kvalitet. Vi ser en stor potential i att mer av Sveriges befolkning får en ökad kunskap kring det elbolaget som de har valt och att det passar just dem. En stor del av Sveriges befolkning har idag anvisade elavtal och skulle tjäna mycket pengar på att göra ett aktivt val istället. Genom att använda Elbyte.se kan du spara flera tusen kronor per år, ju större bostad du har desto mer sparar du troligtvis. Vi på Elbyte ser fram emot att du jämför elavtal och att förmedla bäst elavtal utifrån dina preferenser till dig nu!

Jämför elavtal

El är något fundamentalt i vårt samhälle idag och i stort sett alla våra prylar i hemmet eller på jobbet är beroende av el och utan el fungerar inte vår digitala artefakt. Vi ser idag ett paradigmskifte gällande el, inte minst inom bilsektorn där elektrifiering av fordon ökat markant, där har el blivit det nya bränslet. El är något man tar för givet men som många har dålig koll på. Samma sak gäller elavtal. Vad finns det för elavtal? Ska jag jämföra elavtal? På Elbyte jämför du elavtal helt kostnadsfritt. För att få ned kostnaden för elavtalet är det enkla rådet, jämför elavtal. Genom att jämföra elavtal kan man benchmarka olika elbolags erbjudanden till dig som kund.Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elkostnad per månad

Gemensam el bostadsrätt?

Funderar ni på att skaffa gemensam el för er brf? Här har du en mini-guide kring hur ni kan göra.

Vad är elpris prognosen?

Vad är elpris prognosen?

Har du funderingar kring hur elpriset kommer utveckla sig i framtiden? Här har du en förklaring på hur det kan bli.