Är Ikea Elavtal Billigare än ett rörligt elavtal 2022

Jämför Ikea Elavtal Mot Vanliga Elavtal 🏅

Blir det billigare el med Ikea och deras elavtal

En ny aktör som har tagit sig in på marknaden är IKEA som har lanserat ett erbjudande på elavtal som heter STRÖMMA. Det här är den senaste i raden av strategier där IKEA går tillsammans med en extern leverantör för att erbjuda en produkt. Man har tidigare gjort det med inbyggda högtalare i kontorsmaterial. Nu ger man sig in i elbranschen. Tillsammans med Svea Solar har man tagit fram ett elavtal som de tycker är en bra satsning för miljön och valt att döpa den till Strömma. För att få tillgång till el från Strömma måste du vara IKEA family member. Det framgår inte någonstans vart vi kan läsa om det är gratis att vara familjemedlem hos IKEA men antar att den här informationen är något som går ut till en stark kundgrupp bland deras medlemmar. Så är det ofta när man drar igång ett elbolag. Att det är antal kunder som är intressant. Har IKEA prospekterat att de har några 100 000 family member medlemmar så borde ju en viss del av deras medlemmar konvertera till att bli kund. Läs vidare för att se om elavtalet är billigt och varför du ska välja eller inte välja elavtal via IKEA.

IKEA:s STRÖMMA rörliga elavtal (el från vind och sol)

Varför välja El med Rörligt Elpris? Om man ser till de senaste åren har det lönat sig att ha ett rörligt elavtal istället för att välja fast elavtal. Rörligt elavtal från IKEA innebär att de följer Nord Pool och elpriset där. Nord Pool tar fram ett spotpris som ändras varje månad utifrån snittet på el hela månaden. På sista tiden har många gått över till att köra elavtal på timme istället för att dra nytta av svängningarna i elpriset. Det går inte med IKEA:s elavtal. När man väljer ett elavtal så är det mest intressanta ofta elpriset totalt och det går inte att se på IKEA:s hemsida. Det enda sättet att jämföra om ett elavtal har ett bra elpris är i en jämförelsetjänst utifrån öre per kwh men IKEA visar bara ett månadspris utifrån storleket på hemmet (vilket egentligen inte säger så mycket jämförelsemässigt).

Full transparens när det gäller elpriset är oerhört viktigt så att kunden vet om de får ett bra elpris eller inte. Skriver man inte ut det tydligt riskerar man bara missförstånd. Det är bra att IKEA säljer elavtal som enbart kommer från energikällorna sol och vind. Tyvärr är detta bara en liten majoritet av all den el som produceras i Sverige. Det betyder att om alla hade detta elavtal imorgon skulle det inte finnas tillräckligt med produktiona el från vind- och vattenkraft för att förse elavtalen med den energikälla som efterfrågas. Stora satsningar görs dock på det gröna miljövänliga området och satsningar som detta bidrar att lägga fokus på omställningen.

Man får 300 sek i rabatt när man signar upp sig på IKEAs elavtal vilket ju är schysst. På kampanjerna på Elbyte så brukar elbolagen erbjuda gratis månadsavgift 12 månader (till ett värde mellan 150-1000 SEK) och dessutom en rabatt på elpriset. Vi kan inte läsa något om en elprisrabatt hos IKEA. Det vore intressant att veta mer vad deras påslag på elpriset ligger på. Se till att jämföra IKEAs elavtal med elavtalen i vår tjänst för att se om du är nöjd med deras erbjudande.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review

Läs också Om hur man hittar ett billigt elavtal .

Passar IKEA för dig?

Om du älskar IKEA och miljön kan detta vara ett bra elavtal. Se till att jämför deras aktuella elpris med andra 100 % förnybara alternativ för att se vilka som ger bäst elpris. Vi på Elbyte älskar IKEA som bolag och vill inget annat än att deras svenska miljövänliga satsning ska lyckas. All kärlek till IKEA.

Vind och vatten är energikällor som innovationer kan utveckla för att vara mer pålitliga energikällor. Det hade varit roligt om IKEA stödjer projekt där effektivare sätt att lagra grön energi genomförs. Det är sådant som bolag som Vattenfall och Fortum pysslar med för att säkra en stor omställning till grön energi på ett smart sätt.

Solenergi från solceller är också något som förbättrats starkt sista åren så det visar på att gröna satsningar går att genomföra och förbättra produkter inom området. Frågan som återstår är om det går att göra det på stor skala. Man vill ju inte att vi i Sverige ska återgå till kol eller bli beroende av gas från länder som sedan kan utöva påtryckning på oss.

Fördelarna med IKEA:s elavtal

  • Sprider grön el till en stor kundgrupp
  • Kan spara dig pengar, särskilt om du inte valt elavtal aktivt
  • Känt varumärke som marknadsför grön el är aldrig felLäs mer om Fast eller rörligt elpris 2022 .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar


Tips för att spara pengar Läs vidare i artiklarna

Billig el

Billig el

Hur ser du till att alltid ha billigast möjligast el hemma. Läs denna artikeln om du vill minska dina kostnader för el.

Välja tibber?

Bör man välja Tibber?

Tibber är en uppstickare på elmarknaden. Här kan du läsa en ingående artikel om fördelar och nackdelar med Tibbers elavtal.

Elprisprognos

Elpris prognos 2023 och 2024

Kommer elpriset gå upp eller ned i framtiden? Vi förklarar detaljerat alla faktorer som påverkar elbranschens spotpris.

Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elpriser runt om dygnet

När är elen som billigast på dygnet?

Har du funderingar kring när elen är som billigast? Här är en ingående guide kring elpriserna runt om på dygnet.

Timpris el

Vad är ett rörligt timpris?

Rörliga timpriser blir allt vanligare på elmarknaden. Här är en ingående guide kring fördelar och nackdelar med ett sådant elavtal.

Fortum elbolag

Fortums elpris? Välja Fortum?

Läs om fakta om Fortum elbolag och se aktuella erbjudanden för just dig.

Jämför elpriser

Jämför elpriser

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa elpriset, så därför bör du alltid jämföra elpriser.

Snittpris el

Snittpriser på el

Här kan du hitta sammanställningen av alla genomsnittliga elpriser 2022 i varje elområde.

Elförbrukning lägenhet

Elförbrukning lägenhet?

har du koll vad ditt elpriset egentligen består av?

så mycket el drar diskmaskinen

Hur mycket el drar en diskmaskin?

Vissa hushållsprylar drar mer el än andra. Diskmaskinen är en sån pryl många undrar över. Här är svaret..

Bästa elboalget 2023

Bästa elbolaget 2023?

Vad är det bästa elbolaget 2023? Läs guiden till bästa elbolaget här

Är Elpriset Lägre På Natten?

Är Elpriset Lägre på Natten?

Många funderar om elpriset och om den är lägre på natten? Här kan du läsa om vilken strategi och elavtal det gäller.

Vad är ett bra elpris

Billigaste elbolaget?

Vilket elbolag har det billigaste elpriset? Se lista på elbolag och de billigaste.

Byta Elbolag

Så byter du elbolag

Att byta elbolag är för många något som man kan behöva göra ibland. Att byta elbolag är enkelt och här förklaras allt grundligt i 5 steg.