Elbyte

Hållbarhetsarbete

Hållbarhet

Som ni kanske redan läst redan så tycker vi på Elbyte.se att hållbarhet är en oerhört viktig fråga som borde ligga högst upp på agendan i samhället. Vi hoppas att ni hittat till våra artiklar om solceller och effektiv förbrukning av el då vi anser att det är just den här kombinationen av elanvändning som kan hjälpa samhället framåt i klimatomställningen.

Det vi åstadkommer i Sverige kan skapa signalvärden som ger ringar på vattnet och påverkar vår omvärld. Den förändring i sitt miljöarbete som varje individ kan skapa går ej att underskatta och varje person som vi påverkar till en milvövänlig vardag känner vi gör en skillnad.

Har ni tips på hur ni använder el på ett miljövänligt sätt och känner att det inte framgår på vår sida får ni gärna höra av er till oss direkt så att vi kan dela med oss till omvärlden.

Klimatmål

Vi vill att så mycket av el som förmedlas är förnybar som möjligt då satsningar här underlättar effektivisering och visar elproducenterna vart de ska göra satsningar. Vi vill därmed bara att fossilfri el förmedlas på Elbyte. Innan 2030 är det vår förhoppning och målsättning att bara förmedla 100 % förnybar el där 50 % är Bra Miljöval certifierat. Vår fordonsflotta ska utelsutande bestå av elbilar som laddas via förnybart elavtal och detta mål ska vi nå senast 2025.