Drar golvvärme mycket el?

Hur mycket el drar golvvärme per år

Hur mycket el drar golvvärme?


Elbyte.se - "Spara pengar idag, vi jämför elavtal" förklarar:

Golvvärme är något som många hushåll har och är främst förekommande i villor men finns även i lägenheter. Det är en härlig bekvämlighet att kunna ha värme i hallen eller badrummet.

Golvvärme är eldrivet vilket också gör att frågan kring hur mycket el som golvvärme drar dyker upp.

För att kunna besvara den frågan så behöver man veta ungefär hur stort golvvärmeomfånget är, dvs. hur många kvadrat som området är på.

Har man både golvvärme i köket och badrum är det givetvis dyrare än om man bara har i badrummet då det ökar den totala elförbrukningen.

I genomsnitt brukar man säga att el kostnaden per m2 för golvvärme är någonstans mellan 150 kwh – 300 kwh /m2 per år och det beror på många faktorer, som vilket golvvärmeaggregat det är osv.

Vad kostar el och golvvärme per kvadratmeter? Generellt brukar det ligga på runt 20 kvm, har man både hall och badrum drar det cirka 4000 kwh/år (beräknat på 200 kwh/m2). Har man golvvärme för 30 m2 drar det cirka 6000 kwh per år osv.

Läs också Så mycket el drar ett kylskåp

Läs också Så mycket el drar en tvättmaskin

Vad elkostnaden för golvvärmen således blir beror givetvis på vilket elavtal och vilket elpris som du har. Eftersom golvvärme kan vara elintensivt ökar det relevansen av att ha ett bra elpris för att få ned elens kostnad. Har du koll på ditt elpris? Se hur mycket du kan spara genom att slå in ditt postnummer nedan.

Läs också Så mycket el drar en dator

Vill du veta vad som drar mest el?

Fyll i din email så ska du få kontinuerliga uppdateringar om smarta tips, råd, erbjudanden, guider och framförallt hur du kan minska din elkostnad & elkonsumtion.

Elbytes expert





Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Vad ska vi skriva om enligt dig?

Vad vill du läsa om i Elbytes nyhetsbrev? Finns det något du saknar och vill att vi skriver mer om?För att vi ska kunna göra tjänsten så bra som möjligt för dig vill vi gärna ha din feedback. Stort tack för att du använder elbyte.





Ta reda på Hur du får lägsta elpriset .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar