Elavtal utan bindningstid

Hitta elbolag utan bindnignstid

På elbyte finns mängder av bra elavtal som inte har lång bindningstid. In och kika i tjänsten.

Letar du elbolag utan bindningstid?

När det kommer till bindnings tider så ska man se upp eftersom att vissa elbolag har väldigt långa uppsägningstider och bindningstider, men bindningstiderna beror på vilken typ av elavtal man har (fast eller rörligt).

Letar du nu efter ett elbolag som inte har någon uppsägningstid så finns det inte. 1 månad är det minsta du kan komma undan med, detsamma gäller bindningstid. På Elbyte kan du enkelt specificera olika elbolag baserat på deras olika bindningstider. Hitta elavtal här.

Elavtal Med Kortast Bindningstid
De elavtal som oftast är kortast eller har så lite bindningstid som möjligt är avtal med rörliga elpriser. Ett löpande elprisavtal brukar ha 1 månads uppsägning men det kan förekomma rörliga elavtal med bindningstider på mer än 1 månad, vilket framkommer i avtalet. Det vanligaste när det kommer till bindningstider är att man pratar om fasta elprisavtal. Bindningstiderna för fasta elprisavtal är mellan ett, två eller tre år. Det finns också sex-åriga bindningstider på vissa elbolag, vilket är de längsta.

I jämförelsetjänsten nedan kan du enkelt se om det förekommer bindningstider eller ej.Frågor och svar

Jo man kan skaffa ett såkallat fast pris elavtal. Då köper man in det priset under den bindnignstiden som avtalet löper på.

Kan man inte binda elavtal?

Ett dyrt elavtal med lång bindningstid.

Vilket elavtal ska man undvika?

Det brukar nästan alltid vara bindningstid på rörliga elpris men dock endast en månad. Vissa elbolag har fler än en månad men det är sällan förekommande.

Är det bindningstid på rörligt elpris?

Det finns elavtal utan bindnignstid men då oftast kampanjat, praxis är att de flesta har 1 månads bindningstid.

Elavtal utan bindningstid?

Nej du kommer att behöva behålla ditt elavtal tills det att bindnignstiden har löpt ut. Men för rörliga elavtal kan du byta när som helst. Då tillfaller det nya elavtalet dig när din bindingstid, oftast en månad, har löpt ut.

Kan man byta elavtal under bindningstid?

Läs också Kan Man Bryta elavtal i förtid? .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar