Elavtal vid flytt?

Hur gör man med sitt elavtal vid flytt

Elavtal när man flyttar

Många undrar hur man gör med elavtal vid flytt. Att byta elbolag kommer man med stor sannolikhet att göra eftersom en del av elpriset är elnätet och den andra delen är den som beror av din konsumtion.

Börja med att hitta din nya elnätsleverantör. Nedan har du en komplett lista över hur du bör göra med elavtal vid en flytt.

  1. Ta reda på din elnätsleverantör. Hitta din nuvarande elnätsleverantör, genom att kolla fakturor eller konton.

  2. Säg upp ditt nuvarande elavtal. Många elnätsleverantörer har uppsägningstid och vissa elavtal ger dig också uppsägningstid. 10 dagar brukar vara det lägsta för elnätsleverantörer vilket innebär att du måste säga upp ditt elavtal 10 dagar före flytt. Gör man inte det händer det i vissa fall att man behöver betala för de dagarna från flyttdatumet också om man säger upp det först då.

  3. Välj avtalstyp. Bestäm dig för om du vill ha ett fast eller rörligt avtal.

  4. Jämför elpriser och välj elbolag. Gör en komplett jämförelse och se vilket som du anser passa dig bäst.

  5. Välj det elpris och elbolag som passar bäst och teckna el idag. Tänk på att du måste veta både din nya elnätsleverantör och anläggnings-ID på den ny bostaden. Anläggnings-ID kan man fråga om av den som bor där just nu alternativt BRF/hyresgästförening. Om du behöver hjälp med att hitta din nya elnätsleverantör kan du höra av dig till oss så tar vi fram den.

När ska man teckna elavtal innan flytt?

Du bör först och främst säga upp ditt nuvarande elavtal hos din elhandelsbolag samt meddela ditt elnätsföretag att du skall flytta. Du bör vara ute i god tid. Vissa elhandelsbolag behöver att du hör av dig minst en månad innan flytt. Redan när du vet att du ska flytta kan du teckna ditt nya elavtal.

Läs om Bästa elbolaget just nu .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar