Billigaste Elbolaget


Billigaste Elbolaget 2024


Det billigaste elbolaget just nu är Greenely som har ett kanonerbjudande som du kan ta del av via Elbyte.se. Detta elpris gäller oavsett vart du bor i Sverige.

Topp 5 billigaste elbolag 2024

Vilket elbolag har lägst elpris? Här är de fem billigaste elbolagen på Elbyte.se utifrån rörliga elavtal (som exempel har vi tagit det rörliga elpriset i elområde 3 Stockholm med priser utifrån en årsförbrukning på 4000 kWh per år.

  1. Greenely har billigast el då de har kampanj de första 6 månaderna på avgifterna. Här betalar man ingen månadsavgift. Billigaste elpriset för rörliga timpriser.

  2. Telge energi, har också kampanjat pris och med väldigt låga avgifter mot dig som kund.

  3. Falkenberg Energi Bra Miljöval ett rörligt elpris som är väldigt bra

  4. Göta Energi har alltid bra elpriser på sin sida

  5. Fortum, har ett konkurrenskraftigt rörligt elpris med många smarta funktioner i appen.
Läs om Läs mer om Bästa Elbolaget

Hur du hittar det billigaste elbolaget

Billig el är något som många tycker är viktigt när det kommer till val av elbolag i Sverige. I Sverige finns över 150 st elhandelsbolag så för att hitta det billigaste elbolaget behöver du därmed gå in på varje elbolags hemsida och se deras elpris för att kunna jämföra smidigt. Även om du gör det är det inte säkert att det är billigast då elbolag ofta gör unika kampajer hos jämförelsetjänster av el som oss här på Elbyte.se. Därför är det alltid bäst att börja hos en elprisjämföresida.

På vår sida så tävlar elbolag (som Fortum, Telge Energi, Göta Energi och Skellefteå Kraft) med ett rörligt pris och påslag. Det ger ett totalpr På vår sida så tävlar elbolag (som Fortum, Telge Energi, Göta Energi och Skellefteå Kraft) med ett rörligt pris och påslag. Det ger ett totalpris som du får genom att jämföra i vår tjänst.

1. Välj hur mycket el du förbrukar

När du ska välja elbolag behöver du först ta reda på hur mycket elförbrukning du har. Det står på din elräkning och du kan även lista ut det genom att räkna utifrån hur stor din lägenhet eller ditt hus är. Elbolag erbjuder olika rabatt baserat på hur många kwh du förbrukar.

Elen kan därmed vara olika dyr per kwh baserat på rabatten du har på rörligt pris. Själva elpriset från Nord Pool är detsamma oavsett din elförbrukning. En etta kan ha en förbrukning på 3000 kwh, en tvåa 5000 kwh, en trea 7500 kwh och fyra samt hus brukar ligga på 10 000 kwh när det kommer till elförbrukning.

2. Jämför påslag, elcertifikat

Det sättet som våra elbolag kan tävla om att få in kunder är genom att ha olika påslag på elpriset från Nord Pool och sen ha lika rabatter utifrån det. Det finns en del nya elbolag utan samma kända rykte som exempelvis Göta Energi, Telge Energi, Fortum och Skellefteå Kraft som har rörligt elavtal med stor rabatt på ett högt påslag.

Då ser rabatten stabil ut men ger ett högre rörligt pris när rabatten för nya kunder väl går ut. När det gäller fast elavtal så är det sällan något elavtal erbjudande utan ditt elavtal är snarare en rabatt utifrån ett ev. högre pris i framtiden.

3. Jämför månadsavgiften (fasta avgifter)

Söker du efter det billigaste elbolaget så innebär det bland annat att de ska ha en låg fast avgift, dvs ingen månadsavgift. Det är därför månadsavgiften räknas ut på ditt totala pris här på Elbyte.

Det är genom att konstant byta elavtal som du undviker en fast avgift och når billig el varje år. Det är onödigt att betala avgifter för kundtjänst och elavtal om elbolagen kan ha råd med detta på sina påslag.

4. Jämför kundtjänst, schysst elhandel

Det finns även parametrar förutom att hitta det billigaste elpriset som avgör om du ska skaffa ett särskilt elbolag. Att de har en snabb och effektiv kundtjänst är t.ex. en sådan parameter som gör att du kan få ut mer av ditt elavtal än bara att ha ett lågt pris.

5. Jämför ryktet om elbolaget (bolag som Göta Energi och Telge Energi har ett bra rykte)

Man vill hitta elbolag som är med i schysst elhandel och som står på konsumentens sida. Det ska vara enkelt att byta från elbolaget om man vill hitta billigare el och det billigaste elbolaget kan ändras från dag till dag då elbolagen ofta uppdaterar sin kampanjrabatt för att synas högst upp.

6. Jämför totalpris inkl. moms bland populära elbolag

När du är på jakt efter det billigaste elavtalet finns det bara en sida du ska vända dig till. Det är Elbyte och vår jämförelsetänst av elbolag som sticker ut när det gäller att vara på konsumentens sida.

Genom våra avtal med elbolagen kan vi erbjuda billiga elavtal som sticker ut i konkurrensen. Genom att elbolagen vill synas i toppen för att dra in nya kunder så ser du till att alltid hitta det billigaste elbolaget.

Detta står i skillnad mot om du på egen hand söker efter billigt elavtal och ska förhandla fram elpriset. Det är en ineffektiv process som tar massa tid från dig om du ska ringa runt bland elbolagen och få de att ändra sitt erbjudande fram och tillbaka.

Genom Elbyte.se kan du istället alltid vara säker på att hitta det billigaste elavtalet som elbolag erbjuder just nu. Sen sätter du bara som rutin att kontinuerligt byta elbolag när du ser en ännu bättre rabatt i vår tjänst.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få information som är bra för just dig.Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall