Bästa elbolaget

Letar du efter det bästa elbolaget på marknaden? Vi på Elbyte.se har sammanställt all information kring så att du slipper leta runt. Vi har gjort en oberoende lista för dig över de bästa elbolagen 2024 .

Bästa elbolaget i Maj 2024

Vad som är det bästa elbolaget varierar beroende på vem man frågar men många anser att priset är viktigt och har blivit viktigare, men många vill se att recensioner, miljöarbete och kundnöjdhet. Därför har vi satt ihop en lista baserat på elbolag som uppfyller alla eller delar av de kraven. Det bästa elbolaget enligt Elbyte.se är Fortum i Maj 2024 . Läs vidare för att se motiveringen.

Elbolag med bäst rabatter och påslag just nu

Exemplet baserat på 15 000 kWh.
Om du upplever att priset är det enda som räknas så är det just nu detta elbolag som har billigast påslag och störst rabatt.

Elbolag Betyg Rabatt
1. 3,1 Ingen månadsavgift
2. 3,6 9 mån fri avgift
3. 3,9 6 månaders fri avgift
4. 3 12 mån rabatt
5. 2,5 rabatterKriterier för bästa elbolaget

Kriterierna för att välja det bästa elbolaget kan variera men här är en sammanställning av parametrar konsumenter anser vara viktiga:

  • Priset (Då räknas påslag, fasta avgifter, elcert.
  • Kundnöjdhet. Hur bra elbolaget är på att hantera kundkontakten
  • Pålitlighet. Är elbolaget pålitigt, finns certifieringar som bra Miljöval?
  • Tjänster. Att elbolaget har tjänster som smart App som kan minska elkonsumetionen

Elpriset är något som många konsumenter värderar högst när det kommer till val av elbolag. De tidigare årens höga elpriser har gjort att fler vill byta elavtal och funderar kring vilket det bästa elbolaget är.

Urvalet som Elbyte.se har tagit fram baserat på ovan kriterier har resulterat i ett rörligt elpris. Rörligt elpris har visat sig vara billigare över tid och är den vanligaste elprisformen idag i Sverige. Fast elpris är inte lika vanligt och en del elbolag erbjuder inte det på grund av osäkerhet ielpriset framöver..

Bästa elbolaget alla kategorier

Bästa elbolaget är Fortum . Detta är för att de har ett heltskoncept som tilltalar många.

Motiveringen till bästa elbolaget är följande:

"Fortum är ett stort och robust elbolag. Fortum har ett attraktivt elpriserbjudande på timbasis, och har bra kundtjänst och tillhandahåller tjänster som gör att konsumenter kan spara pengar. Deras app underlättar för kunder att styra sin energikonsumtion.".

När man jämför elpriset så är det kostnaderna som elhandelsföretaget tar ut mot dig som kund som spelar roll. Spotpriset, som varierar dag för dag kan man inte påverka så därför är det irrelevant. Det som är viktigt är Elcertifikat, Påslag, Pålägg och fasta avgifter. Dessa varierar kraftigt mellan olika elbolag.

Hos oss på Elbyte.se har vi just nu en bra kampanj med som gör att ditt elpris blir väldigt lågt.


Fortum har bra tjänster i form av alarmklockor i appen när elpriset överstiger ett visst pris gör dig som konsument smartare. Då kan man anpassa sin konsumtion till tider då elpriset är lågt och bidrar då till energieffektivisering av hela systemet. Du kan också se din elanvändning varje dag i kWh. De har ett genomtänkt helhetskoncept som gör att de förtjänar vinsten av bästa elbolaget.Summering av bästa elbolaget

Det bästa elbolaget beror på dina preferenser och främst på din konsumtion. Just nu rekommenderar vi Greenely som erbjuder en bra helhetstjänst, attraktivt elpris och har bra certifieringar.

Frågor och svar

Det bästa elbolaget i Maj är Greenely. De erbjuder en bra helhetstjänst, attraktivt elpris och har bra certifieringar.

Vilket elbolag är bäst?

Det elbolag som är bäst för miljön är det elbolag som erbjuder miljövänlig el. Det finns olika definitioner på vad det är men enligt Naturskyddsföreningen är ett exempel på det elbolag märkta med "bra miljöval" vilket det bästa elbolaget också har.

Vilket elbolag är bäst för miljön?

Det elbolag med bäst rabatt är de som ger dig bäst elpris. Just nu är elbolaget som ger dig bäst rabatt Maj 2024 är Telge Energi via Elbyte.se

Vilket elbolag har bäst rabatt?

De bästa elbolagen beror på preferenser. Gör man en helhets bedömning är de bästa elbolagen:

  1. Göta Energi
  2. Telge Energi
  3. Fortum
  4. Greenely

Vilka elbolag är bäst?Vill du hitta det bästa elbolaget för dig. Fyll i ditt postnummer nedan och din genomsnittliga års kwh förbrukning så kan du se vilket elbolag som är bäst, baserat på dina preferenser.

Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall


Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få information som är bra för just dig.


Elbytes expert Filip, Elbytesexpert på Elbyte.se.

"Vi hjälper tusentals konsumenter spara pengar (i genomsnitt 1650 kr/år) samt byta till ett bättre elbolag. Kontakta oss gärna om du har frågor. "

Elbyte.se