Elavtal för en Student 2022

Tecka elvatal som student

Elavtal student

Som student lever man ofta på en tajt budget och har väldigt lite pengar. Då räknas varje krona och bor man dessutom i bostadsrätt kan det bli dyrt. I denna artikel finns 3 råd till dig som är student för hur du kan sänka dina elkostnader.

Det hela börjar med att teckna ett bra elavtal men först måste du hitta elavtalet. Ditt elabonnemang som student kommer inte att servera sig självt, du måste aktivt hitta elavtalet.

1.Elavtal studentrabatt

Börja leta efter elbolag som erbjuder studentrabatt och jämför de priserna. Det är inte alla elbolag som är generösa mot studenter men kolla via studentkortet exempelvis eller sök på nätet. Det viktigaste är att du jämför med din förbrukning hur mycket du faktiskt sparar med studentrabatten. Ibland kan det finnas bättre elavtal.

Leta upp studenavtal

2. Teckna elavtal student

När du ska teckna elavtal bör du fundera kring dina konsumtionsvanor. Det är nämligen så att du kan få lägre elpris om du väljer ett elvatal med timpris. Anledningen till det är att elpriset är lägre under tider då få använder el (typ på natten efter 22) kan man tvätta och allt sådant efter denna tid är detta val att överväga.

En annan strategi är att binda elavtal till lågt pris under vinterhalvåret. Då är det oftast dyrt med el eftersom efterfrågan är hög och utbudet lägre. Att binda under kortare perioder kan därför vara bra. Så se till att jämföra innan du väljer, allt beror på dig, din konsumtion och dina förutsättningar.

Studentrabatt el Alla elbolag har ger inte möjligheten för dig som student att teckna elavtal med studenrabatt. Att hitta ett elavtal med studentrabatt är oftast möjligt att få om elbolagen kör en såkallad "drive" där man får extrapris som student. Men geneterllt är studenter inte den bästa målgruppen för ett elbolag.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review


Ta reda på Hur du får lägsta elpriset .

Obs!
Du som student bör också överväga att välja ett grönt elavtal. Många elbolag jobbar mot ett hållbarare samhälle och se till att stödja ett bolag som arbetar hållbart. Överväg att välja ett grönt elavtal även om det är några kronor dyrare.

3. Var Energisnål

Var sparsam med din el. När du väl valt elvatal är hälften av jobbet klart. Du bör inte göra av med mer el än nödvändigt. Se till att dra ur laddare till datorn och mobilen om man inte aktivt laddar dem. Försök också att inte ha för mycket värme på exempelvis elementen, för det drar mycket el. Vill du ha fler energispartips så kan du hitta energispartips här

Hitta elavtal här

Summering

Ett bra tips är att ta fram information kring din årliga förbrukning så att det blir enklare att räkna. Jämför avtal med studentrabatt, timpris och delvisbundet [Överväg grön el] och se vad som passar dig bäst. Sedan glöm inte att vara energisnål.

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar


Billigaste Rörliga Elpriset i Sverige Just nu (exempel hämtat från elområde 3)

Tänk på att elpriserna varierar baserat på vart i Sverige du bor - hitta de billigaste elpriserna i vår jämförelsetjänst

För hus

Beräknat på 18000 kwh/år

- 284,28 öre/kWh


Jämför nu!

Tips för att spara pengar Läs vidare i artiklarna

Billig el

Billig el

Hur ser du till att alltid ha billigast möjligast el hemma. Läs denna artikeln om du vill minska dina kostnader för el.

Välja tibber?

Bör man välja Tibber?

Tibber är en uppstickare på elmarknaden. Här kan du läsa en ingående artikel om fördelar och nackdelar med Tibbers elavtal.

Elprisprognos

Prognos av elpriset

Kommer elpriset gå upp eller ned i framtiden? Vi förklarar detaljerat alla faktorer som påverkar elbranschens spotpris.

Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elpriser runt om dygnet

När är elen som billigast på dygnet?

Har du funderingar kring när elen är som billigast? Här är en ingående guide kring elpriserna runt om på dygnet.

Välja Elbolag Vid Flytt

Vad är ett rörligt timpris?

Rörliga timpriser blir allt vanligare på elmarknaden. Här är en ingående guide kring fördelar och nackdelar med ett sådant elavtal.

Hur mycket el drar tvättmaskinen?

Hur mycket el drar tvättmaskinen?

Många vill energieffektivisera sina hem och att se över hushållsprylars energikonsumtion är en del. Läs om tvättmaskinen och hur du kan göra för att optimera.

Bästa Elavtal

Vilket Elavtal Är Bäst?

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa elavtalet, eftersom det beror på preferenser och vad man värderar mest. Så här gör du.

När bör man binda elpriset

När bör man binda elpriset?

När man ska binda sitt elpriset beror på massor av faktorer som är svårt att förutse. Denna artikeln förklarar allt du behöver veta.

Vad Består Elpriset Av

Vad Består Elpriset Av?

har du koll vad ditt elpriset egentligen består av?

så mycket el drar diskmaskinen

Hur mycket el drar en diskmaskin?

Vissa hushållsprylar drar mer el än andra. Diskmaskinen är en sån pryl många undrar över. Här är svaret..

Vilket Elbolag har Jag

Vilket Elbolag Har Jag?

Ibland kan det vara svårt att veta vilket elbolag man har, när man bott länge eller flyttar. Artiklen hjälper dig hitta ditt elbolag.

Är Elpriset Lägre På Natten?

Är Elpriset Lägre på Natten?

Många funderar om elpriset och om den är lägre på natten? Här kan du läsa om vilken strategi och elavtal det gäller.

Vad är ett bra elpris

Vad Är Ett Bra Elpris?

Har du bestämt dig för att byta elavtal eller leta nytt men funderar på vad som egentligen är ett bra elpris? Vi förklarar

Byta Elbolag

Så byter du elbolag

Att byta elbolag är för många något som man kan behöva göra ibland. Att byta elbolag är enkelt och här förklaras allt grundligt i 5 steg.