Elavtal Student

Välj ett bra elvatal som student

Elavtal student 2023

Som student lever man ofta på en tajt budget och har väldigt lite pengar. Då räknas varje krona och bor man dessutom i bostadsrätt kan det bli dyrt. I denna artikel finns 3 råd till dig som är student för hur du kan sänka dina elkostnader.

Det hela börjar med att teckna ett bra elavtal men först måste du hitta elavtalet. Ditt elabonnemang som student kommer inte att servera sig självt, du måste aktivt hitta elavtalet.

1.Elavtal studentrabatt

Börja leta efter elbolag som erbjuder studentrabatt och jämför de priserna. Det är inte alla elbolag som är generösa mot studenter men kolla via studentkortet exempelvis eller sök på nätet. Det viktigaste är att du jämför med din förbrukning hur mycket du faktiskt sparar med studentrabatten. Ibland kan det finnas bättre elavtal.

Leta upp studenavtal

2. Teckna elavtal student

När du ska teckna elavtal bör du fundera kring dina konsumtionsvanor. Det är nämligen så att du kan få lägre elpris om du väljer ett elvatal med timpris. Anledningen till det är att elpriset är lägre under tider då få använder el (typ på natten efter 22) kan man tvätta och allt sådant efter denna tid är detta val att överväga.

En annan strategi är att binda elavtal till lågt pris under vinterhalvåret. Då är det oftast dyrt med el eftersom efterfrågan är hög och utbudet lägre. Att binda under kortare perioder kan därför vara bra. Så se till att jämföra innan du väljer, allt beror på dig, din konsumtion och dina förutsättningar.

Studentrabatt el Alla elbolag har ger inte möjligheten för dig som student att teckna elavtal med studenrabatt. Att hitta ett elavtal med studentrabatt är oftast möjligt att få om elbolagen kör en såkallad "drive" där man får extrapris som student. Men geneterllt är studenter inte den bästa målgruppen för ett elbolag.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Obs!
Du som student bör också överväga att välja ett grönt elavtal. Många elbolag jobbar mot ett hållbarare samhälle och se till att stödja ett bolag som arbetar hållbart. Överväg att välja ett grönt elavtal även om det är några kronor dyrare.

3. Var Energisnål

Var sparsam med din el. När du väl valt elvatal är hälften av jobbet klart. Du bör inte göra av med mer el än nödvändigt. Se till att dra ur laddare till datorn och mobilen om man inte aktivt laddar dem. Försök också att inte ha för mycket värme på exempelvis elementen, för det drar mycket el. Vill du ha fler energispartips så kan du hitta energispartips här

Hitta elavtal här

Summering

Ett bra tips är att ta fram information kring din årliga förbrukning så att det blir enklare att räkna. Jämför avtal med studentrabatt, timpris och delvisbundet [Överväg grön el] och se vad som passar dig bäst. Sedan glöm inte att vara energisnål. Andra sätt att spara pengar är rabattkoder, kolla in Expressen Rabattkoder för ett stort utbud av ytterligare student erbjudanden.

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar