Elavtal Lägenhet

Hitta elavtalet för din lägenhet

April, 2024

Val av elbolag för lägenhet

Alla personer oaktat vilken boendeform som innehas kan spara pengar på att kontinuerligt byta elbolag. Det enda som skiljer boendeformerna är hur mycket pengar man kan spara. I villor och eller större lägenheter kan man spara mer eftersom man i genomsnitt konsumerar mer el.

För dig som har lägenhet så gäller det att ta reda på din ungefärliga förbrukning per år. Vet du det kan du enkelt räkna ut vilket avtal som skulle vara bäst för dig.

En lägenhet gör i genomsnitt av med 3000-5000 kwh per år, vilket är lägre om man jämför med genomsnittsvillan på ca 12000- 20000 kwh per år.
Det billigaste elavtalet är svårt att hitta. Varför? Jo, för att det beror på när man behöver det nya elbolaget.

Alla elhandelsbolag köper sin el (om de inte producerar själva) på elbörsen Nordpool.

Alla elbolag får där köpa el till ett förutbestämt pris. Däremot kan olika bolag ta olika priser mot dig som kund, och kan därmed ha olika mycket i marginal. Men du kommer aldrig kunna skaffa el för billigare än vad som säljs på Nordpool vid den tidpunkten (om inte elbolagen erbjuder det medvetet för att få in dig som kund). För att enklast jämföra detta kan du gå in på Elbyte.se eller och hitta det billigaste elbolaget för din lägenhet. Elbyte är en sida som jämför olika elbolags elpriser så att du som konsument kan hitta det billigaste bästa elpris för just dig.

Det behöver inte betyda något annat än att det är gynnsamt för dig men se upp, granska alltid avtalets längd och uppsägningstid innan du byter.

Problematiken för lägenhetsägare är ofta att den största delen av priset består av den fasta nätverksavgiften. Den kan man inte göra något åt utan det är bara elhandelsbolaget man själv kan välja.

En del har som strategi att ”binda upp sig” hos elbolag genom fasta avtal när det är billigt (oftast på sommaren) då efterfrågan på el är låg. Fasta elavtal förutsätter dock att priserna går upp i framtiden, och kan man se en indikation på hur elpriserna torde te sig framöver kan det vara en bra strategi.


Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi VattenfallLäs mer om Man jämför elpriser och spara pengar .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar