Hur Mycket El Förbrukar en Diskmaskin?

Elförbrukning Diskmaskin

Funderar du kring hur mycket el en diskmaskin drar i el per kWh?

En diskmaskin brukar kunna gå varm för större familjer och det är en tudelad kostnad här. Dels för vattnet men också för elen. Likt tvättmaskinen drar en diskmaskin i genomsnitt mellan 1 kwh - 1.5 kwh beroende på din diskmaskin.

En diskmaskin av nyare karaktär är mer energisnål än äldre. Kör man en diskmaskin varje dag så kommer det att dra ungefär 500 kwh per år.

Vad kostar det att köra en diskmaskin och när är det billgiast att köra diskmaskinen? Ja, detta förutsätter att man har ett timpris elavtal som gör att man kan påverka sin elförbrukning under tider då elen är billig. Detta brukar vara på nätter. Så på natten kan man sänka sin kostnad för att köra diskmaskinen.

Att beräkna vad det kostar att köra en diskmaskin är svårt eftersom det beror av vilket elavtal du har. Ponera att man kör den varje dag och har ett elpris på 90 öre per kwh. Då kostar det ca 2 kr per körning.

Läs också Hur mycket el drar golvvärme? .

Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Artikel skriven av Elbyte - Vi reseverar oss för eventuella felskrivningar

Elbyte.