Bryta elavtal i förtid

Kan man byta elavtal under bindningstid?

Kan Man Bryta elavtal i förtid?

Funderar du om du kan byta elavtal under bindningstid och vad det skulle kosta? Eller kanske när man kan byta elavtal? Denna artikeln hjälper dig reda ut det.

Bryta Elavtal

Att bryta ett elavtal innebär att man upphäver en kontraktsförbindelse innan löptiden har löpt ut. Detta gäller bara för avtal som du själv ingått och INTE ett tillsvidare avtal eller anvisat avtal, då man alltid har rätt att byta. Detta är framförallt vanligast vid bundet elavtal och detta kan bli kostsamt för den som vill göra det. EI (Energimarknadsinspektionen) gjorde en undersökning där högsta brytavgift av el låg på 1800 kr per år.

I regel handlar det om att betala för elbolagets eventuella förluster i och med ditt utträde i avtalet. Elbolaget köper el till det priset och har därmed förpliktelser mot elproducenten.

Den mest vitala frågan är om det är värt det och om det är dyrt att bryta elavtal i förtid. Det beror på det elpriset som du har idag. Hur står sig ditt elpris mot det elpris som handlas idag? Är man inte bunden till ett elavtal kan man efter att uppsägningstiden är slut byta till ett nytt elavtal.

Läs vidare Force Majeure Elavtal, vad innebär det?

Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar