Bästa elbolaget

Komplett guide i bästa elbolag 2023

På Elbyte.se finns unika kampanjer och hitta elbolaget som passar just dina preferenser.

Bästa elbolaget i Maj 2023

Detta är en komplett guide så att du som konsument verkligen ska förstå varför vi valt detta elbolag som det bästa elbolaget. Vad som är det bästa elbolaget varierar beroende på vem man frågar men många anser att priset är viktigt och har blivit viktigare. Det bästa elboalget enligt Elbyte.se är ⭐ Göta Energi⭐ i Maj 2023 . Läs vidare för att se motiveringen.

Bästa elbolaget enligt konsumenterna

Kriterierna för att välja det bästa elbolaget kan variera men här är en sammanställning av parametrar konsumenter anser vara viktiga:

 • Priset (Då räknas påslag, fasta avgifter, elcert.
 • Kundnöjdhet. Hur bra elbolaget är på att hantera kundkontakten
 • Pålitlighet. Är elbolaget pålitigt, finns certifieringar som bra Miljöval? Schysst elhandel?
 • Tjänster. Att elbolaget har tjänster som smart App som kan minska elkonsumetionen

Elpriset är något som många konsumenter värderar högst när det kommer till val av elbolag. Den senaste tidens höga elpriser har gjort att fler vill hitta nytt elavtal och funderar kring vilket det bästa elbolaget är.

Urvalet som Elbyte.se har tagit fram baserat på ovan kriterier har resulterat i ett rörligt elpris. Rörligt elpris har visat sig vara billigare över tid och är den vanligaste elprisformen idag i Sverige- Fast elpris erbjuds nästan inte lägnre på grund av den stora osäkerheten i elpriset framöver..

Bästa elbolaget alla kategorier

Bästa elbolaget är ⭐ Göta Energi⭐ . Detta är för att de har ett heltskoncept som tilltalar många.

Motiveringen till bästa elbolaget är följande:

"Göta Energi är ett stort och robust elbolag. Göta Energi har ett attraktivt elpriserbjudande på timbasis, är certifierade av schysst elhandel vilket visar på stor pålitlighet, har bra kundtjänst och tillhandahåller tjänster som gör att konsumenter kan spara pengar.".

När man jämför elpriset så är det kostnaderna som elhandelsföretaget tar ut mot dig som kund som spelar roll. Spotpriset, som varierar dag för dag kan man inte påverka så därför är det irrelevant. Det som är viktigt är Elcertifikat, Påslag, Pålägg och fasta avgifter. Dessa varierar kraftigt mellan olika elbolag.

Hos oss på Elbyte.se har vi just nu en bra kampanj med som gör att ditt elpris blir väldigt lågt.

Välj Göta Energi

Fortum innehar även Certifieringen ”Schysst elhandel” vilket innebär att de har blivit certifierade av energiföretagen som är en branschorganisation inom elhandel. De har schysta villkor, avtal, inte för många klagomål, de har en certifieringsavnsvarig som ser över certifieringskriterierna så att konsumenten får det så bra som möjligt.
Fortums bra tjänster i form av alarmklockor i appen när elpriset överstiger ett visst pris gör dig som konsument smartare. Då kan man anpassa sin konsumtion till tider då elpriset är lågt och bidrar då till energieffektivisering av hela systemet. Du kan också se din elanvändning varje dag i kWh. De har ett genomtänkt helhetskoncept som gör att de förtjänar vinsten av bästa elbolaget.

Topplista av bästa elbolag i Sverige.

 1. Skellefteå kraft
 2. Telge Energi
 3. Fortum
 4. Greenely

Elbolag med bäst rabatter och påslag just nu

Exemplet baserat på 15 000 kWh.
Om du upplever att priset är det enda som räknas så är det just nu detta elbolag som har billigast påslag och störst rabatt.

Elbolag Påslag Avgifter Rabatter Totala pålägg
1. Cheap Energy   0,069 kr 0,02 kr -0,1kr 0 kr
2. Greenely 0,059 kr 0,0392 -0,0392 0.059 kr
3. Göta Energi 0,0360 kr 0,0552 kr 0,0216 kr 0,0576 kr
4. Fortum 0.047 kr -0.0392 -0.0392 0.047 kr
5. Kärnfull 0,0195 kr 0,0125 kr -0 kr 0.032 kr


Frågor och svar

Det bästa elboalget i Maj 2023 är Göta Energi. De erbjuder en bra helhetstjänst, attraktivt elpris och har bra certifieringar.

Vilket elbolag är bäst?

Det elbolag som är bäst för miljön är det elbolag som erbjuder miljövänlig el. Det finns olika definitioner på vad det är men enligt Naturskyddsföreningen är ett exempel på det elbolag märkta med "bra miljöval" vilket det bästa elbolaget Göta Energi också har.

Vilket elbolag är bäst för miljön?

Det elbolag med bäst rabatt är de som ger dig bäst elpris. Just nu är elbolaget som ger dig bäst rabatt Maj 2023 är Telge Energi via Elbyte.se

Vilket elbolag har bäst rabatt?

De bästa elbolagen beror på preferenser. Gör man en helhets bedömning är de bästa elbolagen:

 1. Skellefteå kraft
 2. Telge Energi
 3. Fortum
 4. Greenely

Vilka elbolag är bäst?Vill du hitta det bästa elbolaget för dig. Fyll i ditt postnummer nedan och din genomsnittliga års kwh förbrukning så kan du se vilket elbolag som är bäst, baserat på dina preferenser.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review


Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få information som är bra för just dig.


Filip, Elbytesexpert på Elbyte.se.

"Vi hjälper tusentals konsumenter spara pengar (i genomsnitt 1650 kr/år) samt byta till ett bättre elbolag. Kontakta oss gärna om du har frågor. "

Elbyte.se