Så finner du bästa elavtalet

Bästa och billigaste Elavtal

Funderar du kring det bästa elavtalet? Hur och var kan jag hitta det bästa samt billigaste elavtalet? Eller, vilket elbolag har det bästa elavtalet? Så bra att du hittat hit. Här kommer vi ge dig all den information du behöver för att hitta det bästa elavtalet online. Artikeln är strukturerad med följande rubriker.

Vad består bästa elavtalet utav?

Så, hur hittar man det bästa elavtalet? Det beror lite grann på vilka preferenser du har som ska ha elavtalet. Många vet inte riktigt sina preferenser så därför tänker vi gå igenom hur man kan tänka när man ska hitta bästa elavtalet.

Såhär utrycker några personer sitt perspektiv på hur man kan tänka:

” För mig är det bästa elavtalet ett elavtal som gör rättvisa för miljön. Som också har ett konkurrenskraftigt elpris” – Camilla, Stockholm

” Det bästa elavtalet är det elavtal som har ett bra elpris och inte så lång uppsägningstid ” - Hans, Lund

” Jag vill känna mig trygg med mitt elbolag, för mig är schyssta villkor och hållbarhet viktigt vid valet av bästa elavtal” - Fredrik, Stockholm

Konkret så hittar många sitt bästa elavtal utifrån följande kriterier:
  • Miljövänlighet
  • Pris
  • Kort bindningstid
  • Kort uppsägningstid
Miljövänlighet

Ett miljövänligt elavtal är ett elavtal som är bra för miljön. Det finns ingen riktig definition på det men förnyelsebara energikällor brukar vara klassade som miljövänliga. När du som konsument använder dig av ett miljövänligt elavtal när det kommer till din elförbrukning, så bidrar du till att öka efterfrågan på energi av det slaget.

Låt säga att det handlar om solceller. För att producenten ska kunna producera mer el behöver de ofta expandera. Genom att hjälpa till att köpa den el som säljs kan producenten också utöka sitt utbud och sälja mer miljövänlig el till flera.

Pris

Pris är en klassisk faktor när det kommer till det mesta i livet. Så även när man letar efter elavtal med bästa pris. För många är detta den enskilt viktigaste faktorn när de väljer elavtal. Det finns olika sätt att du ska få bästa och billigast pris på el, här finns en hel guide kring det. Men priset kan variera mellan olika avtalsformer, så att hitta bästa pris på elavtal kan du göra via vår sida elbyte.se

Kort bindningstid

Bindningstid är den tid som du signar upp ditt elavtal på. Beroende på om du väljer fast eller rörligt elpris så är bindningstiden olika. Fast pris har en fast bindningstid baserat på de månader du väljer medan rörliga elpriser inte bör ha det. Däremot kan de ha villkor för hur länge just det elpriset gäller (den rörliga marginalen).

Kort uppsägningstid

Uppsägningstiden är en faktor som många ofta glömmer när de ska hitta bästa elavtalet. Uppsägningstiden bör inte vara lång för ett rörligt elavtal. De flesta ligger på runt en månad.

Hur hittar jag bästa elavtalet?

Nästa steg är att fundera ut vilken typ av elavtal du ska ha. Det finns fast eller rörligt elavtal och det bästa samt billigaste elavtalet baserat på enbart pris har över tid varierat. Precis som med allt så kan du spara pengar på båda avtalsformerna. Statistiskt och historisk sett är ett rörligt elpris billigare när man har det på längre sikt.

För att få fast elavtal till att vara billigare måste du vara insatt och välja rätt tidpunkt för att byta elavtal. MEN det finns en annan stor faktor till varför många väljer fast elavtal, och det är att man vet exakt hur mycket man betalar för elen varje månad. Vissa enskilda år kan ett rörligt elavtal bli dyrare än ett fast, allt beror på när man binder elavtalet och hur framtida förväntningar är.

För enkelhetens skull har Elbyte valt att definiera ett rörligt elpris som det bästa elavtalet.

Bästa pris på elavtal

Vill du snabbt hitta elavtal som är det bästa och har billigast pris på el så kan du enkelt göra det. I Elbytes jämförelsetjänst hittar du elbolaget som har bästa pris på elavtal just nu, om priset är den enskilt viktigaste faktorn.

Bästa Elavtal för mikroproducenter

Mikroproducenter är hushåll som själva kan producera el. I Sverige innebär det ofta krediterade fakturor på somrarna för de som har solceller. Bästa elavtalet för mikroproducenter är ett elavtal som elnätsägaren kan erbjuda.

Elnätet som leder in i huset ägs av elnätsbolaget och det är en kostnad man inte kan komma undan om man inte är helt självförsörjande på el (vilket väldigt få är). Därför måste du kolla med ditt elnäts elbolag vilket elavtal som är bäst för just dig och din situation.

Om ni istället undrar vilket elavtal som ni behöver bortsett från det som ni själva redan producerar gäller samma förutsättningar som ovan. Det bästa elavtalet är Lumo Energi - Kvick 100% Vindkraft

Bästa elavtal för lägenhet

Det bästa och billigaste elavtalet för lägenhet behöver inte vara samma som för villa. Detta eftersom att vissa elbolag erbjuder olika pris beroende på din konsumtion av Kilowatt timmar per år. Många lägenhetsägare är indifferenta mellan olika elavtal även om de kan spara de pengar. Det bästa elavtalet för lägenheter är: Lumo Energi - Kvick 100% Vindkraft

För ett exakt estimat slå in ditt postnummer här

Jämför ditt elpris och sänk din elkostnad

Skriv in ditt postnummer och se efter


kWh / år

och fyll i preferenserna så finner du snabbt ut vilket elavtal som är bäst för just dig. Bästa elavtal för villa Bästa elavtalet för villa är också ett elavtal som besitter ovanstående kriterier (miljövänlig el, bra elpris, schyssta villkor).

Eftersom villor i regel konsumerar mer el än lägenheter kan det bästa elavtalet för lägenhet skilja sig från villa, då många elavtal är baserade på konsumtion i kilowatt timmar per år. För dig med villa som värderar ett rörligt elpris så är bästa elavtalet just nu : Lumo Energi - Kvick 100% Vindkraft

Bästa elavtal för student

Bästa elavtalet för studenter kan variera beroende på boende. Bor du i en studentlägenhet har du förmodligen inte så hög konsumtion men det kan ändå finnas pengar att spara genom att hitta ett bra och billigt elavtal. För dig som är student är bästa elpriset just nu Lumo Energi - Kvick 100% Vindkraft

Bästa Elavtal för företag

Många företag konsumerar stora mängder el per år, därför är vikten av ett stabilt och pålitligt elavtal högt. Precis som för villor och lägenheter är många elavtal till företag baserade på konsumtion. Samma kriterier som ovan nämnt brukar vara viktigt när man ska hitta ett bra elavtal för företag. Bästa elavtalet för företag är det elavtal som kan erbjuda: Miljövänlig el, bra priser, bra betalningsvillkor. För vidare hjälp att hitta bästa och billigast elavtal till ditt företag, kontakta oss på info@elbyte.se
Läs också Så får du billigaste elpriset .

Artikel skriven av Elbyte. - Vi reseverar oss för eventuella felskrivningarBilligaste Rörliga Elpriset i Sverige Just nu (exempel hämtat från elområde 3)

Tänk på att elpriserna varierar baserat på vart i Sverige du bor - hitta de billigaste elpriserna i vår jämförelsetjänst

För hus

Beräknat på 18000 kwh/år

- 108,26 öre/kWh


Jämför nu!

Tips för att spara pengar Läs vidare i artiklarna

Billig el

Billig el

Hur ser du till att alltid ha billigast möjligast el hemma. Läs denna artikeln om du vill minska dina kostnader för el.

Anläggnings-id

Anläggnings-id

För att byta elavtal måste du ha ett anläggnings-id. Detta nummer fungerar som en unik identifierare för dig som står på elnätsavtalet. Artikeln förklarar hur du hittar detta ID på din elmätare eller elfaktura.

Elprisprognos

Prognos av elpriset

Kommer elpriset gå upp eller ned i framtiden? Vi förklarar detaljerat alla faktorer som påverkar elbranschens spotpris.

Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elavtal för studenter

Elavtal Student

Som student behöver man hålla hårt i pengarna och därför har vissa elbolag erbjudit studentrabatt. Denna artikeln förklarar allt.

Välja Elbolag Vid Flytt

Välja Elbolag Vid Flytt

Många kommer i kontakt med elbolagen först när de flyttar. Men vad bör man tänka på innan man väljer? och vad gör man när man flyttar? Vi förklarar

Jämför Elpris

Jämför priser på elbolag

Innan man väljer elavtal och elbolag så måste man jämföra elbolag och elpriser. Denna artikel hjälper dig på rätt spår.

Bästa Elavtal

Vilket Elavtal Är Bäst?

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa elavtalet, eftersom det beror på preferenser och vad man värderar mest. Så här gör du.

När bör man binda elpriset

När bör man binda elpriset?

När man ska binda sitt elpriset beror på massor av faktorer som är svårt att förutse. Denna artikeln förklarar allt du behöver veta.

Vad Består Elpriset Av

Vad Består Elpriset Av?

har du koll vad ditt elpriset egentligen består av?

Kan Jag Byta Elleverantör

Kan Jag Byta Elleverantör?

Funderar du kring om du kan byta elleverantör? och vad det innebär och hur man gör? här är svaren på alla dina frågor..

Vilket Elbolag har Jag

Vilket Elbolag Har Jag?

Ibland kan det vara svårt att veta vilket elbolag man har, när man bott länge eller flyttar. Artiklen hjälper dig hitta ditt elbolag.

Är Elpriset Lägre På Natten?

Är Elpriset Lägre på Natten?

Många funderar om elpriset och om den är lägre på natten? Här kan du läsa om vilken strategi och elavtal det gäller.

Vad är ett bra elpris

Vad Är Ett Bra Elpris?

Har du bestämt dig för att byta elavtal eller leta nytt men funderar på vad som egentligen är ett bra elpris? Vi förklarar

Byta Elbolag

Så byter du elbolag

Att byta elbolag är för många något som man kan behöva göra ibland. Att byta elbolag är enkelt och här förklaras allt grundligt i 5 steg.