Bästa Elavtal

Att hitta det bästa elavtalet tar mycket tid, men du kan vara lugn. Vi har sammanställt allt i denna guide så ditt val av elavtal blir enkelt.

elbytesexpert    Georg Essinger, Elbytesexpert.


Bästa Elavtalet i November 2023

Funderar du kring det bästa elavtalet? Hur och var kan jag hitta det bästa samt billigaste elavtalet? Eller, vilket bästa elbolag har det bästa elavtalet? Så bra att du hittat hit. Här kommer vi ge dig all den information du behöver för att hitta det bästa elavtalet online som inte har bindnignstid.

Det bästa elavtalet just nu är Stockholms elbolags timpris där elpriset är mycket lågt. Påslagen är låga och just nu en kampanj utan någon månadsavgift. . Se nedan kategorier för att hitta ett elavtal som passar din sitation.

Bästa Elavtalet för solceller

För dig med solceller på taket så finns det elavtal som är lite mer lämpliga eftersom du förmodligen kommer att behöva sälja lite el. Det enklaste är att kontakta sin elnätsleverantör och be de att förklara vilket elavtal som är bäst för dig med solceller.


Bästa Elavtal för företag

Många företag konsumerar stora mängder el per år, därför är vikten av ett stabilt och pålitligt elavtal högt. Precis som för villor och lägenheter är många elavtal till företag baserade på konsumtion. Samma kriterier som ovan nämnt brukar vara viktigt när man ska hitta ett bra elavtal för företag. Bästa elavtalet för företag är det elavtal som kan erbjuda: Miljövänlig el, bra priser, bra betalningsvillkor. Just nu är det ⭐ Fortum⭐ som erbjuder väldigt bra förmåner för företagare.

Bästa elavtal för lägenhet

Det bästa och billigaste elavtalet för lägenhet behöver inte vara samma som för villa. Detta eftersom att vissa elbolag erbjuder olika pris beroende på din konsumtion av Kilowatt timmar per år. Många lägenhetsägare är indifferenta mellan olika elavtal även om de kan spara de pengar. Det bästa elavtalet för lägenheter är: Stockholms elbolags timpris där elpriset är mycket lågt. Påslagen är låga och just nu en kampanj utan någon månadsavgift.

Bästa Elavtal fast pris

Bästa elavtalet med fastpris just nu är följande:
# Elbolag SE1 SE2 SE3 SE4
1 år Stockholms Elbolag 109 öre / kWh 109 öre / kWh 122 öre / kWh 144 öre / kWh
2 år Stockholms Elbolag 89 öre / kWh 89 öre/ kWh 125 öre / kWh 152 öre/ kWh
3 år Stockholms Elbolag 90 öre / kWh 90öre / kWh 121 öre / kWh 143 öre / kWh
5 år Stockholms Elbolag 115 öre / kWh 115 öre / kWh 135 öre / kWh 145 öre / kWh


Bästa Elavtal fritidshus

Bästa elavtalet för dig med fritidshus är ett elavtal där du har stor flexibilitet. Ett rörlgit elavtal är att föredra. Just nu är Stockholms elbolags timpris där elpriset är mycket lågt. Påslagen är låga och just nu en kampanj utan någon månadsavgift.

Bästa Elavtal med timpris

Timpriser har blivit allt mer populärt och om du har en timprismätare så kan du ta emot ett timpris i din fastighet. Det bästa elavtalet för timpris är Stockholms elbolags timpris där elpriset är mycket lågt. Påslagen är låga och just nu en kampanj utan någon månadsavgift.

Bästa Elavtal för mikroproducenter

Mikroproducenter är hushåll som själva kan producera el. I Sverige innebär det ofta krediterade fakturor på somrarna för de som har solceller. Bästa elavtalet för mikroproducenter är ett elavtal som elnätsägaren kan erbjuda.

Elnätet som leder in i huset ägs av elnätsbolaget och det är en kostnad man inte kan komma undan om man inte är helt självförsörjande på el (vilket väldigt få är). Därför måste du kolla med ditt elnäts elbolag vilket elavtal som är bäst för just dig och din situation.

Om ni istället undrar vilket elavtal som ni behöver bortsett från det som ni själva redan producerar gäller samma förutsättningar som ovan. Det bästa elavtalet är ⭐ FortumBästa elavtal för student

Bästa elavtalet för studenter kan variera beroende på boende. Bor du i en studentlägenhet har du förmodligen inte så hög konsumtion men det kan ändå finnas pengar att spara genom att hitta ett bra och billigt elavtal. För dig som är student är bästa elpriset just nu ⭐ Fortum

Bästa elavtal för villa

Bästa elavtalet för villa är också ett elavtal som besitter ovanstående kriterier (miljövänlig el, bra elpris, schyssta villkor).

Eftersom villor i regel konsumerar mer el än lägenheter kan det bästa elavtalet för lägenhet skilja sig från villa, då många elavtal är baserade på konsumtion i kilowatt timmar per år. För dig med villa som värderar ett rörligt elpris så är bästa elavtalet just nu : Stockholms elbolags timpris där elpriset är mycket lågt. Påslagen är låga och just nu en kampanj utan någon månadsavgift.

Faktrorer som gör elavtalet bäst

Så, hur hittar man det bästa elavtalet? Det beror lite grann på vilka preferenser du har som ska ha elavtalet. Många vet inte riktigt sina preferenser så därför tänker vi gå igenom hur man kan tänka när man ska hitta bästa elavtalet.

Bästa elavtal enligt kunder

Såhär utrycker några personer sitt perspektiv på hur man kan tänka:

” För mig är det bästa elavtalet ett elavtal som gör rättvisa för miljön. Som också har ett konkurrenskraftigt elpris” – Camilla, Stockholm

” Det bästa elavtalet är det elavtal som har ett bra elpris och inte så lång uppsägningstid ” - Hans, Lund

” Jag vill känna mig trygg med mitt elbolag, för mig är schyssta villkor och hållbarhet viktigt vid valet av bästa elavtal” - Fredrik, Stockholm

Konkret så hittar många sitt bästa elavtal utifrån följande kriterier:
  • Miljövänlighet
  • Pris
  • Kort bindningstid
  • Kort uppsägningstid

Miljövänlighet

Ett miljövänligt elavtal är ett elavtal som är bra för miljön. Det finns ingen riktig definition på det men förnyelsebara energikällor brukar vara klassade som miljövänliga. När du som konsument använder dig av ett miljövänligt elavtal när det kommer till din elförbrukning, så bidrar du till att öka efterfrågan på energi av det slaget.

Låt säga att det handlar om solceller. För att producenten ska kunna producera mer el behöver de ofta expandera. Genom att hjälpa till att köpa den el som säljs kan producenten också utöka sitt utbud och sälja mer miljövänlig el till flera.

Pris

Pris är en klassisk faktor när det kommer till det mesta i livet. Så även när man letar efter elavtal med bästa pris. För många är detta den enskilt viktigaste faktorn när de väljer elavtal. Det finns olika sätt att du ska få bästa och billigast pris på el, här finns en hel guide kring det. Men priset kan variera mellan olika avtalsformer, så att hitta bästa pris på elavtal kan du göra via vår sida elbyte.se

Kort bindningstidBindningstid är den tid som du signar upp ditt elavtal på. Beroende på om du väljer fast eller rörligt elpris så är bindningstiden olika. Fast pris har en fast bindningstid baserat på de månader du väljer medan rörliga elpriser inte bör ha det. Däremot kan de ha villkor för hur länge just det elpriset gäller (den rörliga marginalen).

Kort uppsägningstidUppsägningstiden är en faktor som många ofta glömmer när de ska hitta bästa elavtalet. Uppsägningstiden bör inte vara lång för ett rörligt elavtal. De flesta ligger på runt en månad.

Hur hittar jag bästa elavtalet?

Nästa steg är att fundera ut vilken typ av elavtal du ska ha. Det finns fast eller rörligt elavtal och det bästa samt billigaste elavtalet baserat på enbart pris har över tid varierat. Precis som med allt så kan du spara pengar på båda avtalsformerna. Statistiskt och historisk sett är ett rörligt elpris billigare när man har det på längre sikt.

För att få fast elavtal till att vara billigare måste du vara insatt och välja rätt tidpunkt för att byta elavtal. MEN det finns en annan stor faktor till varför många väljer fast elavtal, och det är att man vet exakt hur mycket man betalar för elen varje månad. Vissa enskilda år kan ett rörligt elavtal bli dyrare än ett bundet elavtal, allt beror på när man binder elavtalet och hur framtida förväntningar är.

För enkelhetens skull har Elbyte valt att definiera ett rörligt elpris som det bästa elavtalet.

Bästa pris på elavtal

Vill du snabbt hitta elavtal som är det bästa och har billigast pris på el så kan du enkelt göra det. I Elbytes jämförelsetjänst hittar du elbolaget som har bästa pris på elavtal just nu, om priset är den enskilt viktigaste faktorn.

Frågor och svar

Det bästa elavtalet finns hos Stockholms elbolag och Cheap energy. Anledningen är att de strävar efter att alltid ha det bästa och billigaste priset.

Vilket bolag har bäst elavtal?

De billigaste elbolagen 2023 är Stockholms Elbolag och Cheap Energy som du enkelt kan välja hos oss.

Vilket elbolag är billigast 2023?

Det billigaste elpriset just nu är Stockholms Elbolag och Cheap Energy som går att välja i Elbytes tjänst.

Vem har billigaste elpriset?

Just nu är det Stockholms elbolag som har det bästa elpriset.

Vilket elavtal har bäst pris?Summering av bästa elavtal

Det bästa elavtalet just nu är Stockholms elbolags timpris där elpriset är mycket lågt. Påslagen är låga och just nu en kampanj utan någon månadsavgift. . Det kan förekomma olika elavtal som passar dig bättre beroende på din situation om du har villa, lägenhet, är student, mikroproducent har sollceller osv.

För ett exakt estimat slå in ditt postnummer här och fyll i preferenserna så finner du snabbt ut vilket elavtal som är bäst för just dig.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall
För vidare hjälp att hitta bästa och billigast elavtal till ditt företag, kontakta oss på info@elbyte.se
Elbytes expert Georg, Expert på Elbyte.se.

"Vi sparar i genomsnitt flera tusenlappar åt folk genom att hjälpa de hitta bästa elavtal "

Elbyte.se
Läs mer om Man jämför elpriser och spara pengar .

Artikel skriven av Elbyte. - Vi reseverar oss för eventuella felskrivningarFatal error: Uncaught Error: Undefined constant "php" in /customers/5/f/2/elbyte.se/httpd.www/basta-elavtal.php:342 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/5/f/2/elbyte.se/httpd.www/basta-elavtal.php on line 342