Anläggnings-id

Hur hittar jag mitt anläggnings-id?

Ditt anläggnings-id hittar du alltid på din elfaktura. Ditt anläggnings-id börjar med 735 99... Anläggnings-id:t är unikt för just din bostad.

Hitta ditt Elavtals anläggningsID

Denna artikel är tänkt att hjälpa förstå vad anläggnings-id är och varför den finns. För att du ska kunna byta elavtal behöver du ange ditt anläggnings-id.

Hur hittar man sitt anläggningsID?

Anläggningsid är en unik identifierare för varje bostad och hänger ihop med elnätsleverantören. Ditt anläggningsid hittar du lättast genom att kolla på din nuvarande elfaktura. Där står alltid ditt anläggningsid. Din elnätsleverantör har ditt anläggningsid så dit kan du alltid vända dig om du behöver ID:t. Alternativ nummer två är att kolla på din elmätare där ditt anläggningsid ska stå utskrivet.

Se vår video om anläggnings-ID
Vill du ha hjälp att hitta anläggningsID?

Ingen fara, fyll i dina uppgifter så ska jag lotsa dig i hur du hittar ditt anläggningsid.

Hur vet jag om mitt anläggningsID är rätt?

Det är faktiskt enklare än vad man kan tro att avgöra om du har fått med rätt sifforor. Anläggningsid består nämligen alltid av 18 siffor och börjar alltid med sifferkombinationen: 73599.

Varför behöver man ange sitt anläggningsID vid byte av elavtal?

Det är mycket viktigt att det anläggningsid du anger vid byte av elavtal matchar det som står på elmätaren då elbolagen måste stämma av att det är du som står på elnätet vid själva bytet. Är det som så att du inte har flyttat in ännu så kan du kontakta den som bor i bostaden för närvarande eller hyresvärden för att få anläggningsid på förhand. Detta så ett elhandelsavtal är redo direkt när du flyttar in. Annars finns det risk att du hamnar på ett anvisat elavtal då elnätsleverantören har ett ansvar av att alltid se till så att det finns el till din bostad. Så se till att byt elavtal i tid via vår tjänst för att alltid ha ett prispressat elavtal.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall


Läs mer om Man jämför elpriser och spara pengar .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar