Umeå Energi

Umeå Energi är Umeås stolthet i Västebotten län. Sedan 1965 har de även haft ett universitet med många studenter. Det bor ungefär 90 000 i Umeå och många av dessa har såklart Umeå Energi som har en stark lokal närvaro. Umeå Energi är kommunalt ägt och sysslar förutom med elhandel även med värme och elnät.

Även om du har Umeå Energi som elnätsleverantör så betyder det inte att du måste ha de som elhandelsbolag även om det kan vara smidigt att få allt på en elfaktura. Umeå Energi jobbar hårt för att Umeå ska få så många satsningar som möjligt och ha en hållbar utveckling. De förmedlar även laddboxar om du skaffat elbil. Avtalen på el har 100 % förnybar el vilket är den populäraste avtalsformen. Kolla in Elbytes jämförelsetjänst för att se vart de ligger till prismässigt just nu. Man ger tillbaka till staden genom att investera i skola, föreningar och infrastruktursprojekt.

Umeå Energi elavtal


Umeå Energi har ett elavtal som går att få med 100 % förnybar el. 80 % av deras kunder väljer rörligt elavtal och det är också det som har varit bäst elavtal tidigare. Många tror dock att elpriset kan vara påväg upp nu med tanke på utmaningarna med omställning till grön el (att hålla uppe en regelbunden strömförsörjning mot elnäten och mängd producerad el i Europa). Umeå Energi har en årsavgift på 475 kr och har inga rabatter på sitt elavtal. Kolla här på Elbyte hur de ligger till med sitt elpris i jämförelse med andra elavtal.

Välj Umeå Energi »

Kontaktuppgifter


Umeå Energi AB
Storgatan 34
901 01 Umeå

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall