Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft

Norrländskt bolag som alltid försöker ligga i framkanten av utvecklingen inom energi. Skellefteå Kraft har 100 % förnybar el utan att det har mer kostnader gentemot ett fossilavtal. Kundservice är något som verkligen sticker ut hos Skellefteå Kraft då man flera år i rad har fått utmärkelse för att ha den bästa kundservicen i hela energibranschen. Inget lätt pris att få med tanke på den stora konkurrensen av skickliga kundtjänstmedarbetare som är verksamma och kan svara på frågor kring el. Ett byte till Skellefteå Kraft tar bara några få minuter och är enkelt att genomföra. I kampanjen via Elbyte så ingår det 100 % förnybar el till inköpspris i 6 månader. Det är ju onödigt att betala mer för elen än vad du måste. I de flesta fall är Skellefteå Krafts elpris billigare än det du betalar på din elfaktura just nu.

I dagsläget är det ungefär 700 000 människor i Sverige som har ett anvisat elpris, normalt elpris eller tillsvidare elpris vilket är dyrare än ett vanligt rörligt elavtal. Detta är för att de inte gör något val av elavtal när de flyttar. Att byta från ett sådant elavtal till Skellefteå Kraft är extra fördelaktigt. Skellefteå Krafts elavtal är ett bra elavtal för både dig själv rent ekonomiskt och servicemässigt men även för miljön. Det är icke att underskatta hur viktigt det är att få ett elavtal till korrekt och skäligt pris, med proffsig hjälp, och där du får hjälp exakt när du behöver hjälpen. Skellefteå Kraft har inte heller varken uppsägningstid eller bindningstid vilket gör att du kan säga upp ditt avtal direkt om du mot all förmodan inte skulle vara nöjd med elavtalet. Det säger något om hur mycket Skellefteå Kraft tror på sin affärsmodell.

Skellefteå Krafts elavtal


Skellefteå Kraft har fasta elavtal på 1, 2 och 3 års kontraktslängd. De har även ett rörligt elavtal till mycket fördelaktigt kampanjpris för nykunder. Skellefteå Kraft funkar utmärkt att ha som elhandelsbolag oavsett vart i Sverige du bor. Det är Skellefteå Krafts målbild att alltid erbjuda fördelaktiga elpriser, schysst elhandel med bra avtalsvillkor och hög nivå av service.

Välj Skellefteå Kraft »

Kontaktuppgifter


Skellefteå Kraftaktiebolag
Kanalgatan 71
93180 Skellefteå

Se din elförbrukning i Skellefteå Krafts app

Skellefteå Kraft har tagit fram en app där det ska vara enkelt för dig som kund att se hur mycket el du förbrukar och när. Det kan t.ex. vara intressant att se om du förbrukar mest el när andra gör det på morgonen eller efter jobbet standard arbetstid. I så fall lämpar ju sig ett rörligt kampanjpris från Skellefte Kraft väldigt bra då det reala elpriset dessa timmar kan ligga mycket högre än genomsnittet. I denna utmärkta app så kan du se vilka anläggningar du har el på, förbrukningen i kWh, hur avtalet ser ut och vilka fakturor du fått in samt betalat.

El till inköpspris - inga påslag i sex månader

Skellefteå Kraft har en utmärkt kampanj nu som du kan komma åt genom Elbyte där de inte har något påslag i sex månader. Detta är ett bra sätt att som nykund få ta del av ett extra billigt elpris i början av avtalsperioden. Ett smart sätt att starta sitt samarbete med elbolaget är ju att göra en bra inledande affär.

Elpriser Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft har ett mycket fördelaktigt elpris där man rent historiskt kan se att de ofta ligger bland de bästa elpriserna (öre/kWh) i jämförelser. Det som är bra med deras rörliga elpris är att du får samma elpris oavsett när du använder elen. Detta är bra för dig som vill använda el som vanligt under rusningstimmarna när andra använder el och som vill luta dig tillbaka och veta att du alltid får samma elpris oavsett tid på dygnet. Om du har uppvärmning via golvvärme eller element så står den elen på jämnt samt även kyl och frys så då är det schysst att inte betala något extra vissa timmar. Deras elpris varierar baserat på vart i Sverige du bor men i elområde 3 har man just nu ett elpris (2021-11-11) på 88,76 öre7kWh med en rabatt på 6 öre/kWh. Med ett tillägg på 0,625 öre/kWh kan du också få din el på timpris. För att detta ska kunna ske behöver man byta ut din elmätare, vilket görs inom tre månader och sen kan du få elen enligt spotpriset i realtid som går att följa på Nord Pool. Detta är något som kan vara smart om du tror att du kan ha låg elförbrukning när många andra använder elen eller om du är intresserad av elbranschen och vill följa elkursen. Dessutom, ju jämnare elförbrukning vi har av svenska folket desto bättre blir belastningen på elnätet. Det gör att vi inte behöver slå på icke miljövänlig el om produktionen av förnyelsebar el är låg för stunden.

Jämförelse av Skellefteå Kraft mot andra elbolag

Skellefteå Kraft är ett självklart val för dig som vill ha ett välkänt bolag, bra elpris, toppen kundservice och en bra kampanj vid starten av elavtalet. Elbolagen uppdaterar ofta sina rörliga elpriser och ena dagen kan Skellefteå Kraft toppa listorna för att nästa dag ligga någon plats ner. Man brukar dock allt som oftast befinna sig top 3-5 åtminstone på elpriset. Vi ser inga egentliga anledningar till varför du inte skulle vilja byta elavtal till Skellefteå Kraft. Det skulle kunna vara att du vill styra din elförbrukning till vissa timmar men det alternativet kan de också fixa. I jämförelse med andra elbolag så är Skellefteå Kraft betydligt billigare än standard elpriset från många andra aktörer

Skellefteå Kraft genomför ditt byte av elavtal

När Skellefteå Kraft får in dina uppgifter och att du godkänner deras elavtal så genomför de bytet av elavtal genom att höra av sig till din elnätsleverantör och meddela detta. Elnätsleverantören ska sedan höra av sig till ditt gamla elbolag för att säga upp det elavtalet. För att göra bytet av elavtal så behöver du anläggnings-id och områdes-id som du hittar på elräkningen. Om du på något sätt inte skulle hitta detta kan Skellefteå Kraft hjälpa dig ta fram denna information om du signerar en fullmakt med dem.

Hur stor del av Sveriges befolkning använder Skellefteå Kraft

Vi har ingen exakt siffra på detta men med tanke på deras omsättning och kända varumärke måste Skellefteå Kraft ha flera 100 000-tals kunder. De stora klassiska elbolagen har ett bra varumärke och många gamla trogna kunder av en anledning. Med tanke på deras låga elpris så har de även en bra tillväxt av nya elkunder som ofta stannar kvar hos Skellefteå Kraft under lång tid framåt. Det är även intressant att Skellefteå Kraft kontrar Greenely och andra timprisbolag med ett eget alternativ samt en bra deal på laddboxar. Det visar på att de är benägna att hänga med på de senaste trenderna likväl. Det blir intressant att följa utvecklingen framöver men de har sannerligen resurser till att skapa spännande teknik och lösningar samt stor kompetens från att ha varit i branschen sedan länge.

Betyg i Appstore, Google Play, Trustpilot och Reco

I Appstore har de 2,8 av 5 stjärnor med sex recensioner. På Trustpilot har de 85 röster och 3,2 i omdöme. På Reco har de 3816 röster med 4,5 stjärnor. Orsaken till skillnaden kan vara att på Reco har mer kunder röstat medan på Trustpilot kan det vara bara några få missnöjda och därmed lämnat omdöme. I Google Play har de 4,2 stjärnor av 5 med hela 1614 röster. Detta skulle vi säga är genomgående bra betyg.

All Skellefteå Kraft el är 100 % förnyelsebar

Detta innebär att all deras el kommer från icke fossil elkällor. Den största mängden el som produceras i Sverige idag är 100 % förnyelsebar och miljövänlig. Välj ett sådant elavtal om du vill ta ansvar för miljön och att satsningar görs inom elproduktion av vindkraft och vattenkraft.

Minska dina utgifter och elräkning genom Skellefteå Kraft

Då du kan granska hur mycket el du förbrukar och när så kan du hitta eventuella energibovar som förbrukar mer el än andra prylar hemma. T.ex. kan du granska i efterhand när du höll på med ett hemmaprojekt eller hade igång en viss maskin. Det är viktigt att försöka minska sin elförbrukning för att minska belastningen på vår kära planet. Dessutom har Skellefteå Kraft ett elpris som ligger en bra bit under genomsnittet. Testa att jämför i vår jämförelsetjänst för att se vart Skellefteå Kraft befinner sig just nu men det är med högsta sannolikhet någonstans i toppen av listorna.

Fördelar och nackdelar - Skellefteå Kraft

Fördelar: Riktigt bra rörligt elpris, du kan tänka på annat i din privatekonomi och veta att du har ett av de billigaste elavtalen; gör satsningar i sin app och på timavtal om du som kund är intresserad och tror att du kan nyttja elen när spotpriset är billigast; inga påslag de första sex månaderna om du nyttjar nykundsrabatten vi Elbyte; en hållbar satsning med bara 100 % förnyelsebar el, många elbolag kör fortfarande fossil-elavtal men Skellefteå Kraft har ställt om 100 %.
Nackdelar: Om du väljer ett timavtal, var medveten om att det kan vara en del arbete med att se huruvida elen är billig just nu. Nord Pool släpper elpriserna dagen innan så ett tips är att kolla där så du vet när du kan förbruka elen. Om vi ser till Skellefteå Krafts rörliga elavtal och helhetskoncept är det svårt att hitta några övriga nackdelar.

Vanliga frågor Skellefteå Kraft

Är Skellefteå Kraft billigare än ett vanligt elavtal?
Vi skulle uppskatta att Skellefteå Kraft är billigare än 95 % till 100 % av alla elavtal beroende på vad de har för rabatter för stunden. Ett elavtal på kampanjpris är svårslaget när det gäller att få billig el och Skellefteå Kraft har en historik av att ha lågt elpris år efter år. Även deras fasta elavtal brukar ligga i toppen om du är intresserad av att binda upp dig.

Hur lång tid tar det att byta elavtal till Skellefteå Kraft
Vi brukar säga att två veckors marginal är nödvändigt för att ditt elbyte ska hinna registreras. Om det verkligen är brådskande så hör av dig till oss så ska vi se om det går att snabba på processen. Se även till så att det är du som står på elnätsavtalet som tecknar elhandelsavtalet, annars kan processen ta lite längre tid om elbolaget måste återkomma till dig och be om ett nytt tecknat elavtal på rätt person.

Vad är Skellefteå Kraft månadsavgift?
Skellefteå Kraft kostar bara 49 sek i månaden. Den här kostnaden utgår oavset hur mycket el du förbrukar.

Vad kostar Skellefteå Kraft per år?
Vi kan ta och utgå ifrån elområde 3 som har mest invånare i Sverige och kan användas som ett standardpris mellan det billigare norra Sverige och det dyrare södra Sverige. Där skulle ett rörligt elavtal landa på 88,76 öre/kWh i november 2021 och om man då förbrukar 5000 kWh på ett år skulle man få en totalkostnad på 8876 SEK samt månadsavgiften på 49 SEK x 12 månader = 588 SEK. Tänk då på att om du väljer ett rörligt elpris så kommer det röra sig upp och ner utefter hur spotpriset på elbörsen är. Det enda du har kvar är marginalerna och påslaget från elbolaget. Om du kör rörligt elavtal så är det låg sannolikhet att du betalar exakt samma varje månad utan var beredd på variationer. Om du vill veta exakt vad du ska betala under en tid framöver ska du välja fast elavtal.

Är Skellefteå Kraft ett miljövänligt elbolag?
Förnyelsebar el kommer från miljövänliga elkällor som vind och vattenkraft. Särskilt vattenkraft har vi gott om i Sverige och det är därför vi ändå har billiga elpriser i jämförelse med många andra länder i Europa. Det finns stor potential att utvidga dessa miljövänliga energisatsningar och att välja ett 100 % förnybart elavtal från Skellefteå Kraft visar på att du som kund vill hjälpa till i utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle.

Producerar Skellefteå Kraft sin egna el?
Skellefteå Kraft är en av våra största elproducenter. De säljer elen de producerar till Nord Pool som är en gemensam elbörs för länderna i norr. Skellefteå Kraft sysslar även med elnät och har alltså kunskap inom flera olika områden av själva elkedjan.

Jämför elpriser »