Mälar Energi

Mälarenergis elavtal

Mälarenergi är ett bolag med sitt ursprung i Västerås och ägs av staden. Därmed har de valt det passande namnet Mälar Energi och går att väljas runtomkring Mälaren men i övriga Sverige. Man har ofta konkurrenskraftiga priser och med 1 månad uppsägningstid är det många som testar Mälardalen. För att se hur de ligger till just nu så använd vår tjänst och jämför Mälarenergis elpris samt byt till det elbolaget som du tycker har bäst erbjudande. Mälarenergi erbjuder el från vind, vatten och solkraft vilket innebär att de ligger i tiden då det satsas mycket på förnybar energi. Här har man tagit ställning ordentligt och det återstår att se om omställningen till grön energi kommer lyckas fullt ut inom en snar framtid. Nackdelen kan nämligen vara att elen inte är konstant från gröna energikällor än så länge. Men gör ingen satsningar på sådan elproduktion kommer vi aldrig dit heller.

Mälarenergis olika elavtal


Mälarenergi har fasta elavtal på sex månader, 1 år och 3 år. Tänk till om det är fördelaktigt att binda sig till det aktuella elpriset. Kommer Sverige få ordning på sina elpriser igen? De har även ett mixavtal som är fast en viss tid av året och rörlig än annan tid. Mälar Energi har även rörligt elpris som följer NordPools spotpris med ett påslag. Sen har de även en intressant produkt där de låter sina elexperter förvalta ditt elpris i en elprisfond. Testa och se om du kan få ett bra elpris. Se även aktuella erbjudanden och rabatter i Elbytes jämförelsetjänst.

Från gasmästare till avloppsverk - en historia skriven i realtid.

Året är 1861. Det är kallt och mörkt, gatorna är täckta av ett tjockt lager med snö och nedanför kyrkbacken hörs frustandet av en häst. Gaslysnings-Aktiebolaget i Westerås är ute för att tända upp de 40 gaslyktor som nyss sattes upp. Västerås Stad hade beslutat att sätta upp lamporna och detta var början på den infrastrukturi vårt välfärdssamhälle vi ser idag. Gaslysningsbolaget var nybildat för att sköta lyktorna om natten men fick snart ett utvidgat förtroende, rinnande vatten.

Tack vare Badelundaåsens rena källa kunde invånarna snart slippa att gå ut till brunnen och hygien och matlagning blev snabbt mycket mer effektivt. Rinnande vatten gav upphov till toaletter och Västerås Stadshotell fick 1908 sina första klosetter installerade. Nu var Gaslysnings-Aktiebolaget i Westerås ett helt annat företag än lamp-tändare om natten, det blev en obotligt viktig del av hela Västerås varddag.

I takt med att infrastrukturen byggdes ut så blev det naturligt att Gaslysningsbolaget utökade arbetsuppgifter inte stämde överrens med namnet. Gaslysningsbolaget, vattenverket och avloppsreningen slogs ihop och bildade det vi idag känner till som MälarEnergi. Än idag är MälarEnergi lika viktig som det började, med fjärrvärmeverket som förser 98% av värmen i staden.

Idag äger MälarEnergi Västerås Kraftvärmeverk och det är det största fjärrvärmeverket i Sverige. Ursprunglingen eldad med kol och olja är det idag anpassat att bränna träd från industriavfall. Block 6 på värmeverket har världens största avfallspanna med kapacitet på 60 ton per timma. Tornet på över 150 meter är ett karaktärsdrag när man kommer in till Västerås. utöver kraftvärmeverket i Västerås driver MälarEnergi ytterligare värmeverk i Kungsör och Surahammar samt säljer elen åt Sveriges största solpark med över 92 stycken solcellspaneler samt driver 41 stycken vattenkraftverk. Utan MälarEnergi hade inte Mälardalen haft samma industrikapacitet vilket sannolikt inneburit att företag som ABB inte kunnat växa lika snabbt.

Förutom produktionen av elen distribuerar MälarEnergi idag elavtal med både rörligt och fast pris. Enligt SCB är MälarEnergi en av Sveriges största distributörer av elvtal. Priserna kan hållas nere tack vare att MälarEnergi säljer över hela Sverige. Det betyder att du kan välja MälarEnergi hos Elbyte.se oavsett vilket län du bor i. Bara skriv in ditt postnummer här #länka till sökfunktionen, jämför avtal och välj MälarEnergi som din eldistributör.

Jämför Mälarenergis elavtal och elpris »

Kontaktuppgifter


Mälarenergi AB
Ryssviksvägen 2b
131 36 Nacka
Telefonnummer: 08-448 25 80
Email: info@malarenergi.se