Kärnfull Energi

Kärnfull Energi erbjuder endast elavtal med 100 % kärnkraft. Detta elbolag drogs igång 2019 då man ville se till att Sverige satsar mer på planerbar el. Kärnkraft är nämligen en källa till detta då det går att anpassa helt utifrån efterfrågan. Efter att vi lagt ned många kärnkraftverk och reaktorer tack vare politiska beslut så har vi i Sverige fått högre elpriser. Detta är även innan kriget i Ukraina drog igång och då vi fick så kallade "Putin-Elpriser". Man hör ofta argument i den politiska debatten som att kärnkraftverk är olönsamma och att förnybar el producerar mer el. Kärkraftverken har strategiskt sett gjorts olönsamma tack vare brist på underhåll. Förnyelsebar el kan teoretisk producera mer el men om all el från en vindkraftverkspark kommer en viss tid men inte går att lagra efteråt så går mycket till spillo. Med kärnkraft kan man reglera så kraftnätet får exakt den mängd el som behövs. Det är så man håller nere spotpriset på el och slipper ha igång oljekraftverk. Kärnfull Energi elavtalet har forskningsstöd till området så om du vill bidra till mer kärnkraft är detta helt rätt bolag. Det sker väldigt mycket inom kärnkrafts-området och förvaringen av uran har blivit säkrare, det går även att återanvända använt uran in i kärnkraften igen och det finns många spännande lösningar som mini-kärnkraftverk.

Kärnfull Energi elavtal


Telinet erbjuder det mycket populära timpris timpris elavtalet där man betalar för elen just den timmen man nyttjar elen. Du får därmed el till inköpspris med ett lågt påslag 1,95 öre per kwh, forskningsstöd 1,25 öre per kwh och 39 sek i månadsavgift. Om det satsas mer på kärnkraftverk så skulle med största sannolikhet spotpriset på el gå ner i pris rejält. Vissa elbolag verkar satsa mer på förnyelsebar el och erbjuder bara den här sortens elavtal. Så om du vill göra ett ställningstagande för kärnkraft ska du välja Kärnfull Energi istället.

Välj Kärnfull Energi »

Kontaktuppgifter


Kärnfull Future AB
Burgårdsgatan 18
412 52 Göteborg

Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall