Göta Energi

Göta Energi Omdöme

Göta Energi har om vi ser till de senaste fem åren växt starkt hos kunder som är prismedvetna och det har en anledning, det är deras billiga el.

De har el från 100 % förnybar vattenkraft och har ett elavtal som kallas för Spot On som alltid har ett påslag som befinner sig bland de billigaste på den svenska elmarknaden. Göta Energi ingår i en koncern där även Fortum är en del av och är på det sättet även kopplade gentemot elproduktion i Sverige även om just Göta Energi enbart säljer el själva.

Det är Göta Energis mål att du som kund alltid ska vara nöjd, få en timme el gratis per dag, hela året runt och att de ska garantera priset. Via detta så är det Göta Energis ambition att du som kund ska kunna luta dig tillbaka och veta att du har bland de billigaste elpriserna jämt.

Innehållsförteckning

Göta Energi elavtal
Göta Energi erbjuder alla sorters elavtal
El med minimala påslag
Göta Energi elpriser
Jämförelse av Göta Energi gentemot andra elbolag
Vad betyder Göta i namnet Göta Energi
Göta Energi registrerar ditt byte av elavtal
Hur många kunder har Göta Energi idag
Betyg på Trustpilot och Reco
El kommer från förnyelsebara energikällor
Billigare elkostnad varje månad med Göta Energi
Fördelar och nackdelar med Göta Energi
Frågor och svar


Göta Energis elavtal


Göta Energi har elavtal som alltid kommer från 100 % förnybara energikällor. De har rörligt och Fast elpris som ju oftast är standard i branschen men även ett riktigt intressant alternativ som de kallar för vintertryggt vilket stämmer väl överens med vad vi på Elbyte har listat ut.

Det elavtalet funkar som så att du får ett fast elpris över vintern och rörligt under sommaren vilket ju är riktigt smart med tanke på att elpriserna i princip varje år står högre över vintern. Vi tycker detta är ett riktigt innovativt och inte något som vi har sett på marknaden i övrigt.

Välj Göta Energi »

Göta Energi fakta


Göta Energi AB
Sten Sturegatan 12
411 39 Göteborg
Göta Energi logotyp

Göta Energi

Göta Energi erbjuder rörliga elavtal som du hittar här.

Göta Energi logotyp

Fastpris elavtal

Det är även möjligt att välja ett fast pris för Göta Energi.

Göta Energi logotyp

Miljövänliga elavtalet

Göta Energi jobbar med hållbar el och ett sådant avtal går att hitta här.

Göta Energi erbjuder alla sorters elavtal

Vi tycker det är bra att det går att få alla sorters elavtal via Göta Energi då vi alla är olika intresserade av elbranschen.

Som intresserad av den likt någon som följer vanliga elbörsen kan vi finns sådana konsumenter som följer börsen för el Nord Pool och där försöker pricka in när det är bäst att binda sitt elpris utifrån historik och vad som diskuteras i pressen kring elbranschen. Kanske du dock bara vill luta dig tillbaka och tror på att elproduktion blir effektivare framöver.

Då är Göta Energis rörliga elavtal något för dig. Annars så är deras mix av rörligt och fast något för dig som tror på att elpriserna kommer gå upp under vinterhalvåret framöver.

El med minimala påslag

Man kan nästa undra hur Göta Energi tjänar något på sina kunder med det låga påslaget som är på deras elpris.

När vi kollade detta under 2022 så låg påslaget på endast 1 öre/kWh. Dessutom har de då en rabatt på 19 öre/kWh och inga fasta avgifter.

Göta Energi elpriser

Vi har kollat igenom deras elpriser i elområde 3 och de ligger under 2022 på 34.66 öre/kWh med kampanjpris. Då är spotpriset 40.3 öre/kWh som baseras på juni månads genomsnittliga elpris.

Rabatten är som sagt ovan på 19 öre/kWh vilket gör att du kan slå på den på totalpriset för att se vad du skulle få för elpris utan kampanj vilket blir 53,66 vilket fortfarande är ett bra elpris.

Särskilt med tanke på att inga månadsavgifter verkar tillkomma. De på Göta Energi måste driva en kostnadseffektiv affär för att kunna erbjuda det billiga elpriset som faktiskt var lägst när vi gjorde vår check under 2022.

Tänk på att deras elpriser kan variera utifrån storlek på din lägenhet eller villa och att vår kontroll är baserad på en trea med 5000 kWh förbrukning per år vilket kan generera ett lägre elpris än en större villa där de kan behöva ge ett högre elpris för att få ihop sitt affärscase.

Jämförelse av Göta Energi gentemot andra elbolag

Elpriset är ofta bland de billigare med kampanj och då har även ett elpris som är billigt utan kampanj då de inte rabatterar en månadsavgift exempelvis. Detta gillar vi starkt. Det är schysst mot konsumenten att vara tydlig så man vet vad man får för slutpris på elen. De flesta går ju ändå på en kampanjdeal och låter sedan elavtalet ligga kvar.

Det är också skönt att slippa tänka på sin elförbrukning i tid och otid som kan vara fallet med timavtal vilket Göta Energi inte erbjuder. De flesta har ju ändå inte tiden till att lägga på att tänka kring el hela dagarna (vilket vi på Elbyte ofta dock gör..). Vi skulle uppskatta att säkert nio av tio som har elhandel i Sverige kan tjäna på att byta till Göta Energi. Särskilt om de väljer en månad där de erbjuder t.ex.

lågt elpris på sina fasta avtal. Det finns ju andra elbolag som kör kampanjer likt Cheap Energy, Lumo Energi, Telge Energi, Vattenfall och Borås Elhandel så det kan bli en tävling mellan dessa elbolag om dig som kund.

Vi brukar rekommendera att inte bara gå på elpris (även om det såklart kan vara lockande) utan även att gå igenom vad det är elbolagen rabatterar och vad du får för elpris efter kampanjen.

Här har Göta Energi gjort ett strålande jobb med sin transparens enligt oss. Alla människor borde vara intresserade av Göta Energis billiga elpris då man inte vill betala mer än nödvändigt för något.

Särskilt ni med anvisat elavtal kan säkert spara tusenlappar varje år på att byta till Göta Energi oavsett elförbrukning. Särskilt ni med villa kan gå miste om otroliga belopp på att inte ha ett billigt elavtal från exempelvis Göta Energi.

Vad betyder Göta i namnet Göta Energi

Vi antar att detta poängerar en inriktning på våra götiska landskap. Med detta menar vi Västergötland och Östergötland.

Så är du en Göte är detta elbolag något som såklart får det att kittla till lite extra. Göteborg verkar också vara ett område Göta Energi är riktigt stora i men det går naturligtvis bra att beställa el från Göta Energi oavsett vart du befinner dig i Stockholm.

Göta Energi registrerar ditt byte av elavtal

Detta är en service som elbolagen brukar hjälpa till med. För säkerhets skull så kan du kontakta ditt gamla elavtal och kolla så elavtalet är uppsagt. Det är ju onödigt att råka betala dubbelt för elen en månad.

Hur många kunder har Göta Energi idag

Det verkar vara svårt att se hur många kunder som har Göta Energi idag så vi kan inte ge några exakta besked men enligt dem själva växer de snabbast bland prismedvetna kunder.

Det är en intressant formulering och det hade varit roligt att veta mer om hur många av Sveriges invånare som är prismedvetna.

Det är därför sidor som Elbyte existerar så att utvecklingen drivs på och mer människor framförallt byter från icke priseffektiva anvisade elavtal till lägre elpriser. Vi vill ju dock att våra kära elbolag ska gå runt så det är en fin balansgång mellan för mycket kampanjpriser och vad de mäktar med.

Betyg på Trustpilot och Reco

På Trustpilot har 473 människor valt att recensera Göta Energi och gett de 2,2 i betyg. På Reco har de 159 röster som gett de 2,7 i totalbetyg.

Detta måste vi säga ligger under snittet på de elbolag som vi kollat på men kan vara pga flera anledningar. Vi är säkra på att Göta Energi jobbar med förbättringsarbete och tar till sig av era betyg och detta betyg behöver inte reflektera hur det faktiskt ser ut i dagsläget. Läs på och se vad folk tycker för att skapa dig din egna uppfattning.

El kommer från förnyelsebara energikällor

Göta Energi säljer el som kommer från förnyelsebara energikällor 100 %. Med detta menas dock inte att se har tillverkat el själva eller bestämt vad som ska tillverkas.

Utan de köper elen på elbörsen Nord Pool (vilket alla andra elbolag också gör) för att sälja den till dig som konsument.

Förnyelsebar el betyder att kärnkraft och el från fossil källor har blivit exkluderade vilket är riktigt miljövänligt.

Billigare elkostnad varje månad med Göta Energi

Göta Energi har ett billigt elpris som ofta är med i toppen tillsammans med andra elbolag som har råd att ge dig billiga kampanjpriser på el. Anledningen kan vara olika till denna beräkning och det kan vara för att de vill bygga upp sin kundstock, anser att mest antal kunder vinner i slutändan, tjänar pengar på andra sätt etc.

Att förlora på dig i början för att tjäna pengar i framtiden är en strategi som används inom många branschen. Allt är inte ren vinst i ekonomin utan det är mycket förväntningar om att göra så i framtiden.

Som vi nämnt tidigare så skulle de flesta tjäna på att byta elavtal till Göta Energi precis som till exempelvis de andra tio billigaste elbolagen.

Fördelar och nackdelar med Göta Energi

Fördelar: Kräver inte så mycket av dig som kund och du får ett billigt elpris med ordentlig kampanj. Det är också fördelaktigt att elpriset sedan inte skjuter i höjden efter kampanj utan fortfarande är lågt jämfört med vissa konkurrenter.

Låga påslag på spotpriset. Förnyelsebar el 100 % är en miljövänlig satsning i rätt riktning.

Nackdelar: För dig som förbrukar mycket el kan det eventuellt vara fördelaktigt att köpa per timme om du kan planera så du förbrukar din el om nätterna mestadels.

Frågor och svar

Enligt våra estimat skulle definitivt minst 4 av 5 tjäna på att ha Göta Energi. Utan att det krävs någon vidare ansträngning än att du byter elavtal till dem.

Är Göta Energi billigare än ett vanligt elavtal?

Två veckor brukar vara minsta tiden för att registreringen av ditt byte av elavtal ska gå igenom och att elen är redo att användas från ditt nya elbolag Göta Energi.

Hur lång tid tar det att byta till Göta Energi?

Göta Energi kostar för en lägenhet med 2000 kWh mellan 600-1800 kr per år. Fördelen med Göta Energi är att de inte har någon månadsavgift som dyker upp efter kampanjen. Så utifrån ett helhetsperspektiv har de ett riktigt vasst erbjudande.

Vad kostar Göta Energi per år?

Göta Energi är billigare än majoriteten av Sveriges elbolag som har betydligt högre elpriser. De ligger i princip alltid topp fem när det gäller elpriser. Huruvida de är billigast eller ej beror på hur mycket rabatt de kör på för tillfället i jämförelse med sina konkurrenter. På både de rörliga och fast elavtalen är det ofta en tävling här.

Är Göta Energi billigare än andra elbolag?

Ja, Göta energi är ett av de billigaste på marknaden. De är ett lågpris elbolag och vill profiliera sig som det.

Är Göta energi billigt?

Just nu ligger elpriset inkl. spotpris 110.27 i SE3 och SE4.

Vad ligger elpriset på idag göta energi?

Priserna hos Göta energi är som dyrast när flest efterfrågar el. Göta energis elpriser följer elprismarknaden precis som alla andra elbolag. Elen är som dyrast när övriga priserna är dyra.

När är elen som dyrast göta energi?

Göta energis priser är som billigast när övriga elmarknaden är billig. Ofta är det på nattetid då efterfrågan på el är lägre.

När är elen som billgiast göta energi?

Jämför elpriser »