Fortum

Fortum erbjuder elavtal som är förnyelsebar till ett konkurrenskraftigt elpris som ofta toppar listorna över billig el. Fortum ligger just nu etta i Elbytes utvalda elbolag för bästa elavtal 2024 Man har ett rörligt elavtal med nykundsrabatt och fast elavtal på sex månader och 12 månader. Använd vår tjänst för att se vad de har för elpris just nu.

Om du ska välja deras fasta elavtal eller rörliga elavtal baserat på hur du tänker kring säkerhet och vart elpriset kan vara någonstans i framtiden avgör huruvida du väljer det ena eller andra elavtalet.

Genom att du väljer Fortum som ditt elavtal så visar du på ett förtroende för deras arbete för en mer hållbar framtid där nya energisystem och sätt att framställa förnyelsebara energikällor tar plats och får ökat fokus.

Fortums elfaktura kommer från Energikundservice som sköter faktureringen åt dem.

Märk väl att du inte måste ha Fortum bara för att du har Ellevio som nätleverantör. Ellevio driver elnätsdelen som Fortum tidigare hade på egen hand nu. Det kan däremot vara smidigt att samfakturera och få allt på samma faktura. Teckna elavtal här och ta sedan kontakt med Fortum för att få samfakturering.

Välj Fortums elavtal.

Om Fortum 2024


Fortum är ledande inom ren energi och har bland de lägsta koldioxidutsläppen när det gäller produktion av el på den svenska marknaden.

Fortum har en utmärkt kundservice med energiexperter som är tillgängliga för att hjälpa dig med din användning av el. Fortum är ett klassiskt svenskt elbolag som även har sysslat med elnät. Den delen är dock nu avknoppad i bolaget Ellevio.

Fortum är rätt bolag för dig som vill veta vad du får varje månad och hög kvalitet på allt som har med service att göra. De har en stor professionalism och erfarenhet från elbranschen som vi tycker genomsyrar hela deras elbolag.

Det är ett bolag som är vana att hantera alla aspekter av värme, kyla men även hantering av avfall och erbjudande av återvinning.

Det finns alltså en samlad kompetens som du är med att stötta när du väljer deras elhandelsbolag.


Fortum kampanjer Juni 2024


Fortum är ett av Sveriges största elbolag och har ofta bra nykundsrabatter som de via Elbyte. Just nu har de en kampanj som toppar vår jämförelsetjänst med 49 kr i rabatt.

Fortum prisskydd

Fortum har något som de kallar för prisskydd som de erbjuder sina kunder. Prisskyddet innebär att att man binder elpriset under en viss tid av året men minst en månad i taget. Man får möjligheten i god tid innan avtalet skall träda kraft möjligheten att binda under 3 månader exempelvis. Detta elavtal är till för de som har ett rörligt elpris. Just nu får man en månad gratis om man väljer Prisskydd.

Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Kontaktuppgifter


Fortum AB
Rättarvägen 3
Solna