Cheap Energy

Cheap Energy

Cheap Energy är ett elbolag med säte i Skåne men som har kunder i hela Sverige. De siktar på att ha lägst marknadspriser och vara en riktig prispressare när det kommer till att erbjuda billig el. De erbjuder en avsmalnad produkt med målet att alltid ge så billigt pris som möjligt. Cheap Energy producerar ingen egen el så det är därför de kan ha så billiga elpriser. Elen som de erbjuder via sina elavtal har 100 % förnybal el med en mix av vind, vatten och sol vilket är ett bra ansvar för naturen, klimatet och omvärlden.

Cheap Energys olika elavtal


Cheap Energy erbjuder fasta elavtal 3 MÅN, 6 MÅN, 9 MÅN, 1 ÅR, 2 ÅR, 3 ÅR, 4 ÅR, 5 ÅR, 6 ÅR med 100 % förnybar el. Det går bra att välja Cheap Energy vart du än har din hemvist inom Sverige. Cheap Energy erbjuder även rörliga elavtal med alltid låga elpriser.

Välj Cheap Energy »

Kontaktuppgifter


Cheap Energy AB
Kansligatan 7
244 31 Kävlinge

Elbytes jämförelsetjänst

Jämför elavtal enkelt genom att fylla i ditt postnummer, kilowattimmar och avtalstyp. Se utbud hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Innehållsförteckning

Cheap energy erbjuder rörliga och fasta elavtal
El med billigt kampanjpris
Elpriser Cheap energy
Jämförelse av Cheap Energy gentemot andra elbolag
Cheap Energy registrerar ditt byte av elavtal
Hur många kunder har Cheap Energy idag
Betyg och omdömen Cheap Energy - Trustpilot
Cheap Energy elen är producerad med 100 % förnyelsebar el
Din elkostnad per månad blir mindre med Cheap Energy
Fördelar och nackdelar med Cheap Energy
Vanliga frågor Cheap Energy

Cheap energy erbjuder rörliga och fasta elavtal

Cheap Energy har ett rörligt elavtal som de ofta har kampanj på, för närvarande i 12 månader. De har också fasta elavtal som gäller i olika tidsperioder baserat på vad du vill satsa på. Tror du att det elpriset som de ger på fast elavtal kommer vara billigare om tre månader eller kanske tre år? Det går utmärkt att binda upp sig enligt de antal månader som vi redovisar i vår tjänst där vi jämför Cheap Energy och andra elbolag.

El med billigt kampanjpris

Cheap Energy har ett kampanjpris som gör att du inte betalar månadsavgiften 39,20 kr i månaden samt ger en elprisrabatt i öre/kWh under deras kampanjperiod vilket gör elpriset billigare i 12 månader framöver. Se efter denna kampanjperiod över om du är nöjd med det nya elpriset.

Elpriser Cheap Energy

Cheap Energy har inga extra saker som en app eller stor organisation. Det är därför de kan erbjuda ett så pass billigt elavtal och utmana t.ex. de stora elproducenterna med stora organisationer. Om vi ser till Cheap Energys rörliga elavtal så består elpriset av spotpriset (som är baserat på förra månadens genomsnittliga elpris på elbörsen Nord Pool där alla länder i Norden köper och säljer el) plus påslag, plus volympåslag (baserat på hur många öre/kWh du förbrukar årligen), elcertifikat och rabatt. Sedan slås momsen på och du har ett totalpris ink. moms. Som exempel för att förklara detta mer noggrant så kan vi ta en lägenhet på en person som förbrukar 2000 kWh/år i Göteborg/Stockholm (elområde 3). Spotpriset var i juni 2021 43,5 öre/kWh, volympåslaget ligger då på 6,90 öre/kWh, rabatten blir 43,52 öre/kWh, fasta avgiften är 23,52 utslaget på öre/kWh, påslaget är 9,90 öre/kWh, elcertfikat 1,90 öre/kWh, miljöpåslaget är 0 öre/kWh och moms 10,55 öre/kWh vilket resulterar i ett totalpris ink. moms på 52,75 öre/kWh och en årlig kostnad på 1055. Viktigt att tänka på vid rörligt elavtal är då att spotpriset ändras varje månad och oftast är lågt på sommaren och högt på vintern. Välj ett fast elavtal om du vill vara säker på ett visst elpris och rörligt elavtal om du vill ha friheten. Rörligt elavtal lönar sig oftast enligt våra marknadsundersökningar.

Jämförelse av Cheap Energy gentemot andra elbolag

Cheap Energy har oftast lägst elpris när det gäller både deras fasta och rörliga elavtal. Det som är fördelen med Cheap Energy är ju att du efter att du genomfört bytet av elavtal till dem inte behöver göra något aktivt. Du får helt enkelt mer tid över till annat roligt och vet att du har ett prispressat elavtal. Jämfört med elprisavtal som Tibber och Greenely gjort populärt så behöver du här lägga mycket mindre tid på att tänka på el och får samma elpris oavsett tid på dygnet. Det är ju bra om du t.ex. vill ladda din elbil på dagen för att du jobbar natt och måste köra den då eller om du vill kunna stoppa i laddaren oavsett tid på dygnet utan att behöva bry dig. Sen får du ju avgöra själv om du är nöjd med elpriset som du får efter kampanjperioden / fasta tidsperioden. För många ett helt okej elpris som ligger i nivå med andra mer kända elbolag som Vattenfall och Fortum. Vi tror att de flesta skulle tjäna pengar på ett billigt elavtal som Cheap Energy. Skillnaden kan gå upp i nivåer av tusenlappar per år om du förbrukar mycket el eller har ett anvisat elavtal som 10 % av Sveriges befolkning tyvärr har. Ett annat alternativ som inte kör kampanj och som har ett billigt standardpris är Dogood El och som du kan välja om du vill veta vad elpriset är oavsett kampanj eller ej. Kampanj är något som har blivit vanligt och är populärt bland aktiva kunder. Men för den som ser på sitt rörliga elavtal lite som med ett femårsavtal på fast elavtal där man inte vill tänka på elpriset på en lång tid kan det ju vara smart att ta ett icke kampanjpris från start för att det är tydligt vad elpriset sedan blir med standard påslag och månadsavgifter.

Cheap Energy registrerar ditt byte av elavtal

Efter du lagt in ditt byte av elavtal här på Elbyte så registrerar Cheap Energy detta och kollar så att du angett rätt anläddnings-id samt att det är du som står på elnätsavtalet. De brukar sedan höra av sig till ditt gamla elbolag och meddela att du sagt upp ditt nuvarande elavta. Ibland händer det att en miss kan göras här så för att vara på säkra sidan kan du ju själv ringa ditt gamla elbolag och säga att du bytt till Cheap Energy och dubbelkolla att ditt elavtal är uppsagt.

Hur många kunder har Cheap Energy idag

Cheap Energy är ett nytt elbolag men har redan kommit upp i tusentals kunder för att deras elpris är så pass billigt. Har man ett så pass marknadspressat elpris växer man tydligen snabbt och det verkar vara en viktig parameter för den som väljer elavtal. Det finns inte så många andra elbolag som profilerar sig som just bara som billiga och det bidrar till deras snabba tillväxt.

Betyg och omdömen Cheap Energy - Trustpilot

På Trustpilot har Cheap Energy 11 recensioner och 2,3 av 5 stjärnor i betyg vilket är ett medelbetyg. Trustpilot är en mycket trovärdig kanal som går att lita på då de har avancerade algoritmer som avgör om du är kund eller ej. Trustpilot använder dock inte mobilt bank-id men vi har testat sidan och tycker den funkar ändå. Läs mer om Cheap Energys omdömen: Truspilot Cheap Energy. Tänk på att vi tycker att en nöjd kund inte alltid lämnar ett betyg medans om man är missnöjd finns det större chans att man skriver något för att få en reaktion från elbolaget. Läs omdömen med ett objektivt perspektiv och skapa dig din egna bild.

Cheap Energy elen är producerad med 100 % förnyelsebar el

Detta betyder att Cheap Energy har ett elavtal som tar ansvar för omvärlden och miljön. Om du vill tänka på barnbarn eller framtidens människor så kan du ta ansvar och välja ett sådant här miljövänligt elavtal. Cheap Energy producerar inte sin egna el utan köper el från Nord Pool som tillverkats miljövänligt. Vi tycker det är bra att de då väljer just sådan här el för det gör så att fler elproducenter satsar på att producera miljövänlig el. Detta är som en kedja där du som kund kan påverka det stora likväl.

Din elkostnad per månad blir mindre med Cheap Energy

Cheap Energy har allt som oftast billigast elpris när man jämför de i vår jämförelsetjänst och då är det såklart att det blir ett billigare elpris då andra elbolag kan ha svårt att matcha deras kampanjpris. Sen om vi ser till elpriset efter kampanjen har tagit ut finns det andra elbolag som Dogood El som har ett riktigt konkurrenskraftigt elpris. Om vi jämför Cheap Energy med andra elbolag som Fortum så verkar Cheap Energy allt som oftast ha ett betydligt lägre elpris. Så byter du från ett elbolag utan kampanj kan du tjäna mycket pengar på att köra Cheap Energi rörligt elavtal i 12 månader. Gör vi en jämförelse med en villa och 20 000 kWh i elförbrukning inom elområde 3 (Stockholm och Göteborg t.ex.) så skulle din månadskostnad bli 962 kr och med Fortum 1171 kr i månaden då deras elpris vid denna jämförelse låg på 67,4 öre/kWh i jämförelse med Cheap Energy som hade 57,75 öre/kWh.

Fördelar och nackdelar med Cheap Energy

Fördelar: Bantad organisation vars enda syfte är att tillhandahålla billig el (detta kan de göra då de t.ex. inte producerar el eller har en enorm organisation; Smart elavtal för dig som inte gillar att hålla koll på din elförbrukning varje timme; Fossilfri el, en satsning för framtiden; stor rabatt vid sina kampanjer.
Nackdelar: För dig som gillar att hålla koll på din elförbrukning ofta så kan det bli billigare om du främst laddar t.ex. din elbil om natten; den som älskar elmarknaden och att ha ständig kontroll kan tycka timavtal är mer passande; producerar ingen egen el, utan de som faktiskt producerar elen skulle det vara svårt att få svenska elmarknaden att gå runt.

Vanliga frågor Cheap Energy

Är Cheap Energy billigare än ett vanligt elavtal?
Cheap Energy brukar ofta ligga först i vår jämförelsetjänst med sitt billiga elpris. Sen finns det andra alternativ som kan ha billigare elpris när kampanjen väl gått ut.

Hur lång tid tar det innan mitt byte till Cheap Energy är genomfört?
Två veckor är minimum för att vi ska hinna skicka ordern till Cheap Energy, de ska registrera den och stämma av så att all information är korrekt. Mycket viktigt att det är du som är registrerad nätägare som ansöker om bytet till deras elavtal samt att du inte för närvarande är vanlig kund och redan nyttjat kampanjpriset.

Vad är Cheap Energy månadsavgift?
Cheap Energy har normalt sett en månadsavgift på 39,2 kr i månaden. Den bjuder de på under kampanjen.

Vad kostar Cheap Energy per år?
Detta beror på din elförbrukning och hur spotpriset rör sig under året. Om du kör fast elavtal kan du däremot räkna ut direkt vad du kommer betala (om avtalstiden är mer än ett år). Spotpriset på Nordpool i maj 2020 var 43,5 öre/kWh. Om vi låtsas som att spotpriset med ett Cheap Energy rörligt elavtal där du förbrukar 2000 kWh per år står stilla, så kan du hamna på en årlig kostnad på 1055 kr vilket är riktigt lågt.

Är Cheap Energy billigare än andra elbolag?
Cheap Energy med sitt rörliga elavtal med kampanjpris har oftast svårmatchade elpriser och du behöver inte bry dig om din elförbrukning på samma sätt som du behöver göra med timavtal. De flesta kan tjäna stora pengar på att byta elavtal till Cheap Energy, särskilt om du har stor elförbrukning. Testa att kör en kampanj med Cheap Energy så får du se vad du tycker.

Är Cheap Energy ett miljövänligt elbolag?
El från 100 % förnyelsevara energikällor tycker vi om på Elbyte då hållbarhet är en viktig aspekt för oss. Detta betyder att det varken är kolklraft eller kärnkraft som står bakom den här elproduktionen utan den är genererad och klar från miljövnligare alternativ som vattenkraft och vindkraft.

Producerar Cheap Energy sin egna el?
Nej, Cheap Energy producerar inte sin egna el. Det är därför de kan pressa ner sina elpriser så då de enbart är ett elbolag som sysslar med försäljning och marknadsföring.

Här kan du handla elavtalen

Dalarna, Stockholm, Jämtland, Gävle, härjedalen, hudiksvall, jönköping, hedemora, ludvika, marsta, nyköping, jakobstad, karlskrona, falköping, oskarshamn, södermanaland, uppland, fagersta, värmdö, motala, örebro, ekerö, partille, oxelosund, eskilstuna, arvika, hässleholm, vallentuna, öland, mölndal, ockelbo, västmanland, kungsör, gnesta , enköping , hälsingland , orsa, köping , flen, värmland, Uppsala, Malmö Uppsala, Edsbyn, Huddinge, Järfälla, Halmstad, Malmö, Skåne, Nacka, Borås, Närke, Upplands väsby