Är Borås Elhandel Billigare än ett standard elavtal

Jämför Borås Elhandel Mot Vanliga Elavtal 🏅

Blir el billigare med Borås Elhandel och deras rörliga avtal

Borås Elhandel är ett elbolag som under många år har pressat priserna när det gäller rörliga elavtal. Särskilt på mindre volymer upp till 5000 kwh är de ofta top tre i Sverige när det kommer till elpris. Detta gör att många lägenhetsinnehavare i Sverige har ett elavtal med Borås Elhandel. De har också kört med kampanj där de tar bort månadsavgiften, inte bara i 12 månader utan jämnt. Det är ju bra om man inte förbrukar så mycket el då ofta månadsavgiften kan bli en betydande del av elräkningen, särskilt under sommaren när elpriset är lågt. Borås Elhandel har också hakat på trenden med el på timme sista tiden. Man har även fasta elavtal med 1 år, 2 år, 3 år, 4 år och 5 år som alternativ. Detta innebär att du som gillar hög risk och att följa elpriset kan köra timavtal på el medan du som vill veta din månadskostnad ska satsa på fasta elavtal. Om du är någonstans mellan dessa så kan rörligt elavtal vara rätt val. Rörligt elavtal baserar sig på spotpriset som ändras varje månad och ditt totalpris påverkas då av vilket påslag eller rabatt du för av Borås Elhandel. Borås Elhandel går att välja vart som helst i Sverige trots sitt namn.

Borås Elhandel elavtal

Den strategi som vi på Elbyte har fått att fungera bäst är att köra timpris på elen under vår och höst. Under sommaren tycker vi att månadsavgiften äter upp för mycket av det som finns att spara. Sen när det är som dyrast och billigast har vi kört rörligt elavtal. Ett alternativ som också skulle vara lönsamt hos Borås Elhandel är att skriva på ett fast elavtal under sommaren när dessa elpriser brukar vara som lägst. Kolla Borås Elhandel och hur deras pris varierar mellan olika tidpunkter på året. Om du är intresserad av timpris på elen så kolla om de har några smarta lösningar till hemmet. De som oftast har mest att tjäna på timpris är de med elbilar som kan laddas ner priset är billigt.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review Fortum Greenely Eon Skellefteå Kraft Telge Energi Vattenfall

Läs också Om hur man hittar ett billigt elavtal .

Passar Borås Elhandel för dig? Har Borås Elhandel bra omdömen?

Borås Elhandel verkar vara ett bolag som erbjuder konkurrenskraftiga elpriser med nykundsrabatt och gratis månadsavgift. För dig som förbrukar lite el så är det schysst att veta att månadsavgiften inte tar halva räkningen. Det är vanligt att den bara gäller i 12 månader så här måste vi ge Borås Elhandel en stor eloge till sitt initiativ. Bland elbolagen i toppen brukar det inte vara så stora skillnader i öre per kWh vilket innebär att bolagets omdömen kan vara avgörande när man byter elbolag. På Google har Borås Elhandel fem stjärnor, 3,8 stjärnor på Facebook, 3.2 på Trustpilot. Så de ligger rätt medel i betyg. Tänk även att det brukar vara en tendens att de som väl har problem lämnar betyg medan de som det rullar på för inte gör det. Vi har gjort bedömningen att Borås Elhandel är ett pålitligt elbolag då de fått schysst elhandel certifikatet 2018 vilket ställer mer omfattande krav på elbolaget och dess villkor mot kund än för många andra elbolag.

Fördelarna med Borås Elhandel

  • Säljer bara 100 % förnybar el
  • Erbjuder alla avtalsformer, rörligt, timpris och fasta elavtal
  • Ingen månadsavgift via jämförelsetjänst av elavtal

  • De hjälper dig med smarta produkter:

  • De kan ge dig råd kring vilken laddbox du ska skaffa till ditt hem och vilken som är mest resurseffektiv utifrån kwh förbrukning

Är ett Borås Elhandel elavtal billig el?
Vi skulle säga att om du får en nykundsrabatt på ditt elavtal med Borås Elhandel är de ofta billigare än 90 % av resten av elbolagen när det gäller rörligt elpris. När den går ut så hamnar du på ett påslag och då blir helt plötsligt en stor del andra elbolag billigare än Borås Elhandel. Om man vill testa el per timme så hänvisar Borås Elhandel till att man kan kolla dagspriserna på Nord Pool. Det hade varit schysst om de kunde integrera en lösning i en app så man kan enklare följa det och få notiser när elen är dyr. Det går t.ex. att utveckla lösningar där elbilen laddas bara när timpriset är lågt. Det blir spännande att följa Borås Elhandels satsning på timpris. När det gäller fasta elavtal så ändras priserna nästan varje dag utifrån framtida prognoser så håll koll under perioder för att se om deras fasta elavtal är billiga eller inte.

Vad har Borås Elhandel för påslag och rabatter?

Borås Elhandel har 2022 en månadsavgift på 39 kr. Påslag på 2,90 öre/kWh och ingen rabatt via hemsidan.Läs mer om Man jämför elpriser och spara pengar .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar