Är Borås Elhandel Billigare än ett standard elavtal

Jämför Borås Elhandel Mot Vanliga Elavtal 🏅

Blir el billigare med Borås Elhandel och deras rörliga avtal

Borås Elhandel är ett elbolag som under många år har pressat priserna när det gäller rörliga elavtal. Särskilt på mindre volymer upp till 5000 kwh är de ofta top tre i Sverige när det kommer till elpris. Detta gör att många lägenhetsinnehavare i Sverige har ett elavtal med Borås Elhandel. De har också kört med kampanj där de tar bort månadsavgiften, inte bara i 12 månader utan jämnt. Det är ju bra om man inte förbrukar så mycket el då ofta månadsavgiften kan bli en betydande del av elräkningen, särskilt under sommaren när elpriset är lågt. Borås Elhandel har också hakat på trenden med el på timme sista tiden. Man har även fasta elavtal med 1 år, 2 år, 3 år, 4 år och 5 år som alternativ. Detta innebär att du som gillar hög risk och att följa elpriset kan köra timavtal på el medan du som vill veta din månadskostnad ska satsa på fasta elavtal. Om du är någonstans mellan dessa så kan rörligt elavtal vara rätt val. Rörligt elavtal baserar sig på spotpriset som ändras varje månad och ditt totalpris påverkas då av vilket påslag eller rabatt du för av Borås Elhandel. Borås Elhandel går att välja vart som helst i Sverige trots sitt namn.

Borås Elhandel elavtal

Den strategi som vi på Elbyte har fått att fungera bäst är att köra timpris på elen under vår och höst. Under sommaren tycker vi att månadsavgiften äter upp för mycket av det som finns att spara. Sen när det är som dyrast och billigast har vi kört rörligt elavtal. Ett alternativ som också skulle vara lönsamt hos Borås Elhandel är att skriva på ett fast elavtal under sommaren när dessa elpriser brukar vara som lägst. Kolla Borås Elhandel och hur deras pris varierar mellan olika tidpunkter på året. Om du är intresserad av timpris på elen så kolla om de har några smarta lösningar till hemmet. De som oftast har mest att tjäna på timpris är de med elbilar som kan laddas ner priset är billigt.

Jämför elpriser

Jämför elavtal hos alla elbolag och spara pengar idag!


kWh / år


Elbyte goolge review

Läs också Om hur man hittar ett billigt elavtal .

Passar Borås Elhandel för dig? Har Borås Elhandel bra omdömen?

Borås Elhandel verkar vara ett bolag som erbjuder konkurrenskraftiga elpriser med nykundsrabatt och gratis månadsavgift. För dig som förbrukar lite el så är det schysst att veta att månadsavgiften inte tar halva räkningen. Det är vanligt att den bara gäller i 12 månader så här måste vi ge Borås Elhandel en stor eloge till sitt initiativ. Bland elbolagen i toppen brukar det inte vara så stora skillnader i öre per kWh vilket innebär att bolagets omdömen kan vara avgörande när man byter elbolag. På Google har Borås Elhandel fem stjärnor, 3,8 stjärnor på Facebook, 3.2 på Trustpilot. Så de ligger rätt medel i betyg. Tänk även att det brukar vara en tendens att de som väl har problem lämnar betyg medan de som det rullar på för inte gör det. Vi har gjort bedömningen att Borås Elhandel är ett pålitligt elbolag då de fått schysst elhandel certifikatet 2018 vilket ställer mer omfattande krav på elbolaget och dess villkor mot kund än för många andra elbolag.

Fördelarna med Borås Elhandel

  • Säljer bara 100 % förnybar el
  • Erbjuder alla avtalsformer, rörligt, timpris och fasta elavtal
  • Ingen månadsavgift via jämförelsetjänst av elavtal

  • De hjälper dig med smarta produkter:

  • De kan ge dig råd kring vilken laddbox du ska skaffa till ditt hem och vilken som är mest resurseffektiv utifrån kwh förbrukning

Är ett Borås Elhandel elavtal billig el?
Vi skulle säga att om du får en nykundsrabatt på ditt elavtal med Borås Elhandel är de ofta billigare än 90 % av resten av elbolagen när det gäller rörligt elpris. När den går ut så hamnar du på ett påslag och då blir helt plötsligt en stor del andra elbolag billigare än Borås Elhandel. Om man vill testa el per timme så hänvisar Borås Elhandel till att man kan kolla dagspriserna på Nord Pool. Det hade varit schysst om de kunde integrera en lösning i en app så man kan enklare följa det och få notiser när elen är dyr. Det går t.ex. att utveckla lösningar där elbilen laddas bara när timpriset är lågt. Det blir spännande att följa Borås Elhandels satsning på timpris. När det gäller fasta elavtal så ändras priserna nästan varje dag utifrån framtida prognoser så håll koll under perioder för att se om deras fasta elavtal är billiga eller inte.

Vad har Borås Elhandel för påslag och rabatter?

Borås Elhandel har 2022 en månadsavgift på 39 kr. Påslag på 2,90 öre/kWh och ingen rabatt via hemsidan.Läs mer om Hur får man billig el? .

Artikel skriven av Elbyte.se. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar


Tips för att spara pengar Läs vidare i artiklarna

Billig el

Billig el

Hur ser du till att alltid ha billigast möjligast el hemma. Läs denna artikeln om du vill minska dina kostnader för el.

Välja tibber?

Bör man välja Tibber?

Tibber är en uppstickare på elmarknaden. Här kan du läsa en ingående artikel om fördelar och nackdelar med Tibbers elavtal.

Elprisprognos

Elpris prognos 2023 och 2024

Kommer elpriset gå upp eller ned i framtiden? Vi förklarar detaljerat alla faktorer som påverkar elbranschens spotpris.

Fast eller rörligt elpris

Fast eller Rörligt elpris

Denna artikeln ger dig insikt i hur du bör tänka kring fast eller rörligt elpris och dess för och nackdelar.

Elpriser runt om dygnet

När är elen som billigast på dygnet?

Har du funderingar kring när elen är som billigast? Här är en ingående guide kring elpriserna runt om på dygnet.

Timpris el

Vad är ett rörligt timpris?

Rörliga timpriser blir allt vanligare på elmarknaden. Här är en ingående guide kring fördelar och nackdelar med ett sådant elavtal.

Fortum elbolag

Fortums elpris? Välja Fortum?

Läs om fakta om Fortum elbolag och se aktuella erbjudanden för just dig.

Jämför elpriser

Jämför elpriser

Det är inte alltid lätt att hitta det bästa elpriset, så därför bör du alltid jämföra elpriser.

Snittpris el

Snittpriser på el

Här kan du hitta sammanställningen av alla genomsnittliga elpriser 2022 i varje elområde.

Elförbrukning lägenhet

Elförbrukning lägenhet?

har du koll vad ditt elpriset egentligen består av?

så mycket el drar diskmaskinen

Hur mycket el drar en diskmaskin?

Vissa hushållsprylar drar mer el än andra. Diskmaskinen är en sån pryl många undrar över. Här är svaret..

Bästa elboalget 2023

Bästa elbolaget 2023?

Vad är det bästa elbolaget 2023? Läs guiden till bästa elbolaget här

Är Elpriset Lägre På Natten?

Är Elpriset Lägre på Natten?

Många funderar om elpriset och om den är lägre på natten? Här kan du läsa om vilken strategi och elavtal det gäller.

Vad är ett bra elpris

Billigaste elbolaget?

Vilket elbolag har det billigaste elpriset? Se lista på elbolag och de billigaste.

Byta Elbolag

Så byter du elbolag

Att byta elbolag är för många något som man kan behöva göra ibland. Att byta elbolag är enkelt och här förklaras allt grundligt i 5 steg.